Abak’tan uyarı var

Bolu Lokantacılar aşçılar ve pastacılar odası başkanı Murat Abak, gıda işyerlerinde çalışanların portör muayenesi olma zorunluluklarının, 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 126 ve 127. maddeleriyle düzenlendiğini...

Bolu Lokantacılar aşçılar ve pastacılar odası başkanı Murat Abak , gıda işyerlerinde çalışanların portör muayenesi olma zorunluluklarının, 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 126 ve 127. maddeleriyle düzenlendiğini söyleyerek “Mezkur Kanunu ilgili maddelerinin 11.10.2011 Tarih ve 663 sayılı KHK'NIN 58.Maddesi ile değiştirilmiş ve portör muayenesi zorunluluğu kaldırılmıştır.” dedi.

Bolu Lokantacılar Odası Başkanı Murat Abak sözlerini şu şekilde sonlandırdı;” Gıda üretim ve satış yerlerinde ve Toplu tüketim yerleri ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerine yönelik sanatların ifa edildiği iş yeri sahipleri ve bu iş yerlerinin işletenleri, çalışanlarına, Hijyen konusunda bu iş yerlerindeki meslek ve faaliyetin gerektirdiği eğitimi vermeye ve çalışanların bu eğitimi almalarını sağlamaya belirtilen eğitimleri almış kişileri çalıştırmaya, çalışan kişileri ise bu eğitimleri almaya mecburdurlar. Bizzat çalışmaları durumunda, iş yeri sahipleri ve işletenleri bu fıkra kapsamındadır.Bu bağlamda Hijyen ve Sanitasyon Kursuna katılmak isteyen iş yeri sahibi firmalar ve çalışanları detaylı bilgi için odamıza başvuru yapabilirler.”

23 Ara 2011 - 17:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.