Ar-Ge Projeleri Meyvelerini Veriyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın KOBİ’lere yönelik olarak uyguladığı destek programlarından olan Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın KOBİ’lere yönelik olarak uyguladığı destek programlarından olan Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı’nın Değerlendirme Kurulu’nun toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, kurul üyeleri KOSGEB Bolu Hizmet Merkezi Müdürü Celil Kürşad Dereci, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kemal Sert, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ömer Zorba ve Yrd.Doç.Dr. Rahmi Yücel’in katılımıyla yapıldı.Toplantıda İlimizde faaliyet gösteren firmalar tarafından sunulan Ar-Ge ve inovasyona dayalı proje ve revizyon başvuruları görüşüldü; ayrıca KOSGEB desteğiyle uygulaması tamamlanan proje dosyalarının kapanış işlemleri karara bağlandı. Araştırma-geliştirme ve inovasyona dayalı projelerini tamamlayan KOBİ’ler, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama programının uygulamaya dayalı bir sonraki ayağında, endüstriyel uygulama adı altında yatırım projelerini hayata geçirebilecekler. Kurul tarafından uygun görülen endüstriyel uygulama projelerine, KOSGEB tarafından 18.000 TL’si kira, 100.000 TL’si personel ve 150.000 TL’si makine-teçhizat-yazılım-sarf malzemeleri temini için olmak üzere yatırımın % 75’i oranında destek sağlanıyor.

12 Mar 2012 - 20:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.