Belediye çark etti!

Bolu belediyesi 2005 yılında Bolu’daki çöp konteynırlarını kaldırarak poşetli çöp toplama sistemine geçmişti. O dönemde Poşetli çöp toplama işlemine gelen eleştirilere kulak tıkayan Bolu belediyesi...

Bolu belediyesi 2005 yılında Bolu’daki çöp konteynırlarını kaldırarak poşetli çöp toplama sistemine geçmişti. O dönemde Poşetli çöp toplama işlemine gelen eleştirilere kulak tıkayan Bolu belediyesi yıllar sonra tekrardan çöp konteyneri uygulamasına geçme kararı aldı.

Bolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sokak aralarına bırakılan, hem görüntü kirliliği hem de çevre sağlığı açısından tehlike oluşturan çöp poşetlerinin yerine yeşil çöp konteyneri uygulamasına Umutkent Mahallesi’nde başladı. Uygulama ile amaçlarının daha sağlıklı bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Çevre Mühendisi Adnan Demirel, “Hedefimiz, çöpü sokakta olmayan, ortada pis koku bulunmayan daha sağlıklı, daha temiz bir Bolu yaratmak. Bunun için de; koku ve sızıntı yapmayan plastik yeşil konteynerleri dağıtmaya başladık. Tüm ilimize yayılacak olan bu uygulama ile kaldırım üstlerine, direk diplerine ve yol kenarlarına poşetlerle bırakılan çöplerden kurtulmuş olacağız. Bu çalışmada halkımızın desteği bizim için önemli. Vatandaşlarımızın, dağıtılan çöp konteynerlerini kullanmaları, çöplerini belirlenen saatte ve güzergâhta bu plastik konteynerlere çıkarmaları hep birlikte temiz ve sağlıklı bir Bolu yaratmamızı sağlayacak.” dedi. Bolu Belediyesinin, konteyner dağıtımına ve konu hakkında halkı bilinçlendirme çalışmalarına ileriki günlerde farklı bölgelerde devam edeceği açıklandı.

06 Tem 2011 - 22:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.