Çareyi borçlularını afişe etmekte buldu

Bolu'da kahve işleten 53 yaşındaki İhsan Afacan, borcunu ödemeyen müşterilerinin listesini işyerinin camına astı. Camda adını görüp utanmayan borçluların olduğunu belirten Afacan, kendisine borcu olanların başka kahveye,...

Bolu'da kahve işleten 53 yaşındaki İhsan Afacan, borcunu ödemeyen müşterilerinin listesini işyerinin camına astı. Camda adını görüp utanmayan borçluların olduğunu belirten Afacan, kendisine borcu olanların başka kahveye, başka kahveye borcu olanların ise kendi işyerine geldiklerini söyledi.

İzzet Baysal Caddesi üzerinde Halk Kıraathanesi'ni işleten İhsan Afacan, bazı müşterilerinden içtikleri çay ve meşrubatların paralarını alamayınca borçluların adlarının yazılı olduğu listeyi işyerinin camına asarak afişe etti. "Kahvehaneye borcu olanlar" başlıklı yazının altına borcu olan 10 kişinin adını yazan İhsan Afacan, listenin altına da "Borcunu ödemeyenlerin isimleri başka bir listede asılacaktır" diye bir not yazdı. Borçlarını istemesine rağmen alamadığını belirten İhsan Afacan, 100 ile 500 lira arasında borcu olanlar olduğunu açıklayarak, "Borçlarımı alamadığım için ilan etmek zorunda kaldım. Defalarca istememe rağmen bir türla alamadım. Kiminin 1 yıl, 3 yıl, hatta 5 yıllık borcu olan var. Eğer borçlarını yine ödemezlerse avukat kanalı ile almayı düşünüyorum" dedi. Afacan, yazıyı görerek borcunu ödeyeceğini söyleyenlerin olduğunu ifade etti. İhsan Afacan, "Yazıyı görünce utanan da var, hiç utanmayan da. Hatta zevk alan bile var. Borcumu istiyorum hemen cep telefonunu çıkarıyor, konuşur gibi yapıp bana konuşma fırsatı bile vermiyor. Bana borcu olan başka kahvehaneye gidiyor, başka kahvehaneye borcu olan da benim kahvehaneye gelerek gününü gün ediyor. Ne zamana kadar böyle devam edecek bilemiyorum. İsmi listede olmayanlar 'Benim ismimi asmamışlar' diye merak etmesin, herkesi sıfatıyla şahsiyetiyle belirteceğim" diye konuştu

KAYNAK: DHA

06 Tem 2011 - 22:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.