CEVAP, DÜZELTME VE TEKZİP

Bolu Olay Gazetesinin 06.07.2011 tarihli nüshasının 1. ve 6. sayfalarında, Radikal Gazetesinin 05.07.2011 tarihli nüshasından alıntı yapıldığı düşünülen "Hasta mahkûma diyet yok" başlıklı haberde yer alan hususlara...

Bolu Olay Gazetesinin 06.07.2011 tarihli nüshasının 1. ve 6. sayfalarında, Radikal Gazetesinin 05.07.2011 tarihli nüshasından alıntı yapıldığı düşünülen "Hasta mahkûma diyet yok" başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Anılan haberde Bolu F Tipi Cezaevinde yatmakta olan mahkûm Ufuk KESKİN'e, bir yıldır diyet yemeği ve şeker hastası olduğu için kan strip çubuğu verilmediği iddiasına ilişkin, haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamakta olup, kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

Doğruluğu hiçbir şekilde araştırılmadan hazırlanan ve basın meslek ilkelerine aykırı haberi bütünüyle tekzip ediyoruz. Bolu Ceza İnfaz Kurumumuzda anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin (CMK'nun 250. Maddesi) 24/10/2008 tarih ve 2008/9 Esas ve 2008/285 Karar sayılı ilamı ile müebbet hapis cezasına hükümlü Ufuk KESKİN "in. Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna 27/07/2010 tarihinde Kandıra Ceza İnfaz Kurumundan nakil ile geldiği, Gelişinden iki gün sonra yani 29/07/2010 tarihinde derhal hükümlüye hastalığı nedeniyle şeker ölçümü cihazında kullanılmak üzere 50"lik strip çubuğunun teslim edildiği, TC. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş aylık şeker ölçüm strip çubuğu sayısı 100 adet olduğundan, hükümlüye kurumumuza geldiği tarihten, bu güne kadar her ay düzenli olarak 100 adet şeker ölçüm strip çubuğu reçete edilerek teslim edilmiş ve edilmektedir, Ayrıca haberinizde, mahkuma diyet yemeği verilmediği de iddia edilmekte ise de; Hükümlü Ufuk KESKİN'in 03/08/2010 tarihinde Bolu Devlet Hastanesinin Dahiliye Bölümüne sevk edildiği, kendisine tedavi ve diyet programı verildiği ve bu program dahilinde hareket edildiği cezaevi kayıtları ile anlaşılmaktadır. Tip 1 Diyabet teşhisi ile tedavi gören hükümlüye 17/08/2010 tarihinde Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi diyetisyeni tarafından, infaz kurumunun talebi doğrultusunda düzenlenen diyet programı, Bolu Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen diyetisyen tarafından da 29/06/2011 tarihinde tekrar kontrol edilmiş ve her iki diyetisyen tarafından hükümlünün diyeti kapsamında uygun görülen besinlerin aynı ve yeterli olduğu görülmüş ve teyit edilmiştir. Programda belirtilen yumurta, peynir, zeytin. sebze, meyve, süt, yoğurt, et, tavuk, balık ve kepekli ekmek kurum tarafından hazırlanan yemek listesinde tamamiyle mevcuttur. Düzenlenen diyet listelerinde hekimin belirlediği besinlerin iaşe ve bütçe imkanları da değerlendirilerek tıbbi gereklilik ve mevzuata uygun olarak verilmesine azami ölçüde özen gösterilmektedir. Zaten kendisine diyet programı uygulanan başka mahkumların bu konuda hiçbir sıkıntısı da yoktur. Ekte sunulan diyabet hastaları yemek listesi ve hükümlünün sağlık kartı dosyası da haberinizin gerçekdışı olduğunu göstermektedir. Bu nedenlerle yeterli inceleme ve araştırma yapılmadan, taraflı olarak hazırlandığı çok açık olan haber, cezaevi idaresinin kişilik haklarına zarar vermiş ve kamuoyu yanlış yönlendirilmiş olup, Basın Kanununun 14. maddesi gereğince tekzip yazısının 3 gün içinde değiştirilmeksizin, ilgili haberin yayınlanmış olduğu sayfanın sütununda, aynı puntolarla yasal yollara başvuru hakkımız saklı kalmak üzere yayınlanmasını önemle ve saygıyla rica ederim.

Mehmet Yurtseven

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı

06 Tem 2011 - 22:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.