Denktaş’ın hakkı ödenmez

AK Parti Bolu Milletvekili Ali  Ercoşkun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu kutladı. KKTC’nin, 26 yıl önce, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi çerçevesinde...

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu kutladı. KKTC’nin, 26 yıl önce, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi çerçevesinde kendi kaderini tayin etme hakkı temelinde ilan edildiğini ve bu adımla Kıbrıs Türk Federe Devleti’nden yeni bir safhaya geçildiğini söyleyen Ercoşkun; “İkinci Barış Harekatı'nın hemen ardından 25-26 Ağustos 1974 tarihinde BM Genel Sekreteri Kıbrıs'a gelmiş ve toplumlar arasında ikili görüşmelerin başlatılmasını istemişti. Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisi, oy birliği ile Kıbrıs Türk Federe Devletini ilan etmiş ve yeni devletin anayasası ile seçim yasasını yapması için Türk toplumunun tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile bir Kurucu Meclis'in oluşturulmasını kararlaştırmıştır.13 Şubat 1975'de ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluş bildirisi, 13 Ocak 2012 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi Meclisi'nde Yönetim Başkanı Rauf Denktaş tarafından okunmuştur. Bu vesile ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu bir kez daha kutlarken, rahmetli Rauf Denktaş'ı saygıyla anıyorum, mekânı cennet olsun.”diye konuştu.

13 Şub 2012 - 19:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.