Ercoşkun Akşemseddin’i unutmadı

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fatih’in hocası olarak ünlenen Akşemseddin’in vefatının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akşemseddin’in Çağlar açıp çağlar kapatan bir...

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fatih’in hocası olarak ünlenen Akşemseddin’in vefatının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akşemseddin’in Çağlar açıp çağlar kapatan bir bilim adamı olduğunu aynı zamanda da İstanbul’un fethinin manevî lideri olduğunu söyleyen Ercoşkun; “Akşemseddin’in vefatının 553. yılında kendisini rahmetle anıyoruz. Medrese tahsili gören, müderris olan ve hekimlik alanında bilgili Akşemseddin Hz. özellikle ruh hastalıklarında büyük başarı göstermiş ve mikrobu ilk keşfeden bilim adamıdır. En büyük talebesi Fatih Sultan Mehmet hanın eğitimini üzerine aldıktan sonra onu yetiştiren İstanbul fethinde de yanından ayrılmadığı manevi lider olmuştur. Akşemseddin Hz. kabrinin Bolu Göynük’te olması bizlere ayrı gurur ve sorumluluk yüklemektedir. İşte bu bağlamda bir kez daha rahmetle anıyor, yayınladığı eserlerindeki ufkun, ışığın yolumuzu aydınlatmasını temenni ediyorum.” Dedi.

15 Şub 2012 - 20:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.