Fotoğraf sanatının detayları anlatıldı

İhsan Ayıtkan, “BSM-Cumartesi Etkinlikleri”nde fotoğraf sanatının inceliklerini anlattı.   Bolu Belediyesi-Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, “BSM-Cumartesi Etkinlikleri”nin bu haftaki bölümünde...

İhsan Ayıtkan, “BSM-Cumartesi Etkinlikleri”nde fotoğraf sanatının inceliklerini anlattı.

Bolu Belediyesi-Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, “BSM-Cumartesi Etkinlikleri”nin bu haftaki bölümünde yer alan “Fotoğraf Yarışmaları, Jüriler ve İzlenimler” konulu söyleşide, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, EF-Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Fotoğraf Öğretim Üyesi İhsan Ayıtkan, konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşi programını, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda sanatsever izledi.

Belediye sanat merkezinde gerçekleştirilen söyleşide izleyicilere ilk olarak, 50 örnek fotoğrafçının ödüllü fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterimi sunuldu. Daha sonra programda İhsan Ayıtkan'ın 2001 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde tamamladığı yüksek lisans tezinde yer alan veriler, karşılaştırmalı ve detaylı bir şekilde anlatıldı. Yapılan araştırmada ortaya çıkan anket sonuçları irdelenerek, fotoğraf yarışmalarında oluşacak jüri ve bu jürinin değişik yollar izleyerek yarışmalardaki ödülleri nasıl oluşturdukları konusunda bilgiler verildi. İzleyicilerden gelen, konuyla ilgili soruları da yanıtlayan Ayıtkan, Bolu’da son zamanlarda fotoğraf sanatı alanındaki gelişmelerin, özellikle bundan sonraki zamanlarda, fotoğraf yarışmalarına ve ödüllere de olumlu olarak yansıyacağını belirtti. Son bölümde ise İhsan Ayıtkan’ın 150 fotoğrafından oluşan albüm slayt gösterisi olarak izleyicilere sunuldu. Programının sonunda İhsan Ayıtkan’a, günün anısına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

16 Oca 2012 - 20:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.