Geleceğin hukuk normları Bolu’da şekillendi

Bolu’da düzenlenen Türkiye Adalet Akademisi seminerinde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım 2011 yılı içinde 2 bin 500 hâkime meslek içi eğitim verdiklerini söyleyerek; “Uluslararası...

Bolu’da düzenlenen Türkiye Adalet Akademisi seminerinde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım 2011 yılı içinde 2 bin 500 hâkime meslek içi eğitim verdiklerini söyleyerek; “Uluslararası karşılıklı bilgi ve deneyime de açığız'' dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Semineri, Bolu'da gerçekleştirildi. Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve Yargıtay Üyesi Hüseyin Yıldırım, akademide yaklaşık 700 öğrencinin bulunduğunu bildirdi. Yıldırım, yabancı ülkelerden gelen yargı mensuplarına da eğitim verdiklerini belirterek, ''Sadece hakim ve savcı adaylarına yönelik değil, yurt dışından gelen Azerbaycan hakim adaylarına, Kazakistan'ın savcılarına, Kosova'nın hakim adaylarına, Makedonya'nın hakim ve savcılarına da eğitim veriyoruz. İleri ki yıllarda Mısır, Cezayir ve Fas'tan öğrenci bekliyoruz. Uluslararası karşılıklı bilgi ve deneyime de açığız'' dedi. Hâkim ve savcılara yönelik meslek içi eğitim programını, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile birlikte gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, 2011 yılı içinde 2 bin 500 hâkime meslek içi eğitim verdiklerini ifade etti. Yıldırım, iki büyük uluslararası program düzenleyeceklerini vurgulayarak ; ''22-23 Mayıs İstanbul'da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye Adalet Akademisi, Uluslararası Adalet ve Hukuk Vakfı tarafından 'Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet' konulu bir sempozyum düzenlenecek. Azerbaycan'da bulunan Bakü Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim görevlileri ile Ankara'da Prof. Dr. Ejder Yılmaz ile oluşturduğumuz bir grupla Azerice-Türkçe, Türkçe-Azerice hukuk sözlüğü çıkarmak için bir grup toplantısı yaptık ve işlemleri başlatıldı. Eylül ayında Azerice Türkçe, Türkçe Azerice hukuk sözlüğü çıkartacağız.'' Şeklinde konuştu. Seminere, Yargıtay, Danıştay, Ankara Adliyesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyeleri, Hacettepe Üniversitesi ve bazı üniversitelerin öğretim görevlileri katıldı.

06 Şub 2012 - 19:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.