''Medya-İş'' kuruldu

Gazetecilik iş kolunda kısa adı ''Medya-İş'' olan Medya İşçileri Sendikası, Anadolu Ajansı çalışanları öncülüğünde kuruldu. Gürsel Eser'in Genel Başkanlığında kurulan Medya-İş, Genel Sekreter...

Gazetecilik iş kolunda kısa adı ''Medya-İş'' olan Medya İşçileri Sendikası, Anadolu Ajansı çalışanları öncülüğünde kuruldu.

Gürsel Eser'in Genel Başkanlığında kurulan Medya-İş, Genel Sekreter Osman Kurt, Genel Mali Sekreter Hasan Öymez, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Bekir Nazım Ada, Genel Eğitim Sekreteri Metin Semiz, Yönetim Kurulu üyesi Eda Ay ve Sezai Ballı ile 30 kurucu üyeden oluşuyor.Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, ''ülke medyası ve Anadolu Ajansı için tarihi günlere tanık olduklarını'' ifade etti.Sendika konusunda, 9 Mart Cuma günü itibarıyla Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yol ayrımının resmen gerçekleştiğini belirten Eser, ''Arkadaşımızla kurduğumuz Medya İşçileri Sendikası'nın, kısa adı Medya-İş'in, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere, ülkemiz ve tüm medya çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

''Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklayacağız''

''Amacımız; medya, alın teri, dayanışma, insan hakları, özgürlükler ve Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklamak ve birlikte mücadele etmek olacaktır'' diyen Eser, ''Yıllardır iş yerimizde örgütlü bulunan malum sendikanın amacının bunlar olmadığının hepimiz birebir tanıklarıyız. Yalnızca toplu iş görüşmeleri sürecinde bizleri hatırlayan malum sendika, onun dışındaki tüm zamanlarda sanki başka bir misyonun aracıymış gibi hareket etmiştir. Son dönemlerdeki uzlaşmaz tavır ve söylemleriyle de bu durumu net olarak ortaya koymuştur. Sendikal örgütlenme yerine kısır ideolojik saplantılar ile onları ayakta tutan Anadolu Ajansı yerine de ideolojik temellerle yakınlık duydukları başka medya kuruluşları, hep öncelikli tercihleri olmuştur. Onların bu tercihlerine saygı duyuyoruz ve öncelikleriyle başbaşa bırakıyoruz ama bizlere kara çalmalarından, olmadık iftira ve yöntemlerle de Ajansımızı ve mesleğimizi küçük düşürme gayretlerinden de geri durmaya davet ediyoruz.'' Şeklinde konuştu.

''Bugüne kadar hep taşınması gereken bir yüktüler. Artık yüklerini, tabii varsa, başkaları taşısın da görelim'' ifadelerini kullanan Eser, ''Yıllardır iş kolunda tek olmanın saltanatını sürdüler. Çağdaş sendikacılığın gereklerini yapmayı, kendilerini yenilemeyi, herkesi kucaklamayı, dar bir kadro yapılanması yerine katılımcı demokrasinin gereği yönetim modeli oluşturmayı hiçbir zaman akıllarına getirmediler. Bu durumda onları, bizlerden önce tarihin kendisi hep ileriye akan nehrin dışına taşıdı. Dolayısıyla onları rakip olarak görmemiz için de bir neden bulunmuyor'' diye konuştu.

''Anlamı ve değeri çok büyük bir adım''

Eser, Ankara-İstanbul arasında dar ve çıkmaz bir koridora hapsolmuş sendika modeli yerine, tüm Türkiye'yi kucaklayan katılımcı sendika olma kararlılığıyla yola çıktıklarının altını çizdi.

''Kapılarımız gibi gönlümüz de herkese açık olacak'' diyerek, tüm basın emekçilerini sendikaya üye olmaya davet eden Gürsel, ''Türkiye'nin dışına taşan, dünyanın dörtbir yanına açılan pencerelerimiz olacak; ilişkilerimiz kağıt üzerinde kalmayacak, ortak çalışmalarımız imzalardan ibaret olmayacak, bizzat hayata yansıyacak, sonuç verecek. Dünyada ne oluyor ne bitiyor, medya alanında ne tür gelişmeler yaşanıyor, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunları nelerdir, kişisel çıkar yerine kazancımız, mesleki ve ahlaki bütünlüğümüz ve dayanışmamız neyi gerektiriyor, emeğimiz maddi karşılığının yanın da manen de tatmin ediliyor mu, işyeri barışı nedir, işyerlerimizin kalkınmasına misyon ve vizyon olarak ne tür katkılar sunarız, ülkemizin sosyal, siyasal ve kültürel meseleleri karşısında neler yapabiliriz, mesleğimiz, eski-yeni tüm meslektaşlarımız ve aday olanlar için neler yapabiliriz, tüm bu konularda yoğun çalışmalar yürüteceğiz.'' Şeklinde konuştu. Eser, ülke medyası için 92 yıldır haber üreterek öncü bir rol üstlenen Anadolu Ajansı çalışanlarının, sendikal örgütlenme noktasında da öncü rol üstlenmiş olmalarının, ayrıca bir övünç nedeni olduğunu vurguladı. Eser, Medya-İş'e üye kayıtlarına yarından itibaren başlayacaklarını sözlerine ekledi.

12 Mar 2012 - 20:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.