Öğrencilere uygulamalı çevre eğitimi verildi

TÜBİTAK’ın desteklediği, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Doğa ve Çevre” konulu proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın AR-GE programına...

TÜBİTAK’ın desteklediği, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Doğa ve Çevre” konulu proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın AR-GE programına Türkiye’nin dört bir tarafından dâhil edilen başarılı ortaöğretim öğrencileri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri eşliğinde Bolu’ya gelerek Belediyenin hayata geçirdiği projeleri yerinde incelediler.

Proje gezileri kapsamında Geri Dönüşüm, Pis Su ve Temiz Su Arıtma Tesisleri’ni gezen öğretim üyeleri ve öğrenciler daha sonra Atatürk Orman Parkı’nda Başkan Yılmaz’la bir araya geldiler.

“Bolu’da bir devrim yapılmış”

BEH-DER Cafe’de gerçekleşen buluşmada ilk açıklamayı Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gül yaptı. Belediyenin hayata geçirdiği projelerin bir devrim olduğunu vurgulayan Dekan Yardımcısı Gül, “ Bolu Hayvan ve bitki florası açısından Türkiye’nin çok önemli bir merkezi. Bu anlamda gerek doğa turizmi, gerekse günlük iç turizm açısından Bolu bir merkez. Bu gün gezdiğimiz üç önemli tesis Bolu’dan Türkiye’ye verilen önemli bir mesaj. Bolu’da bir devrim yapılmış. Katı atık tesislerini gezdik. Ardından pis su ve temiz su arıtma tesislerini gezdik. Türkiye’de nüfusu küçük olan bir ilde bu tesislerin düşünülüp şehre kazandırılmış olması genç öğrencilerimizin çevre bilinci ve çevre eğitimi açısından çok yararlı oldu. Sizin eseriniz olan o bölgelerde yapılanları gördüler ve oldukça memnun kaldılar. Doğaya geri dönüşüm konusunda her insanın başkanımız kadar duyarlı olmasını arzu ediyor, bu tesisleri Bolu’ya kazandırdığı için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. Başkan Alaaddin Yılmaz’da, misafirlerine hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında,“Öncelikle çevre duyarlılığı açısından birkaç şey söylemem gerekirse Bolu dünyada Allah’ın güzelliği bahşederken cömertçe davrandığı illerden bir tanesi. Ancak biz insanlar olarak cömertçe verilen güzellikleri biraz tahrip etmişiz. Nedir o tahribat? Bolu’nun güneyinden geçen büyük su deresinde biz çocukken yüzer ve balık tutardık. Sonraları ise 40 yıl boyunca orada canlı yaşamadı. Su simsiyah akmaya başladı. Buradan aldığımız sularla biz sebze ve meyvelerimizi suladık ve oradan ürettiklerimizi hem kendimiz yedik, hem de sizlere yedirdik. Bu konunun çözülmesi noktasında da bir fikir birliği oluşturamamıştık. Biz göreve geldiğimizde orada tekrar yüzeceğiz dediğimizde bu fikir bazılarına inandırıcı gelmemişti. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar sonrası şu anda o derede canlı yaşamaya başladı. Evsel atıkları ayrı, sanayi atıklarını da ayrı hattan pis su arıtma tesisimize kadar getirerek arıtmayı başardık. Bu çalışmamız ve diğer hayata geçirdiğimiz çalışmalar Bolu için devasa çalışmalardır” dedi.

06 Tem 2011 - 22:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.