Ah Dörtdivan Ah

Bolumuzun her yeri olduğu gibi Dörtdivan’da yayla havasıyla yaşanılası ilçemizdir. Havası, suyu, yıllarca kendini kapatılmış hisseden ve ilk fırsatta gurbete giden insanıyla inanılmaz güzellikleri sınırları içinde barındırır.

Merkezi hükümet taraftarı olan Dörtdivan halkı, ülkede en fazla oy verenlerin ilk beşi içindedir. Bu oy farkı son 20 yılda kendini hep göstermiştir.

Yıllarca kanser hastalığı yüzünden ekilip biçilmeyen arazilerine karşılık, devletten tek kuruş destek alamamışlardır. Haliyle sıkışan ekonomileri karşısında Bolu ve diğer büyük şehirlere göç etme zorunluluğu yaşamışlardır. İşinin ehli olanlar, aklını kullananlar gittikleri yerlerde önemli işlere imza attılar, atmaya devam ediyorlar.

Kartalkaya yolununotobandan bağlanmasını sağlayan Yüksel Coşkunyürek, Dörtdivan’ı zenginlerle buluşturmak, ekonomisine destek olmak istemiş fakat sonuç alınamamıştır. Son yıllarda belediye başkaları Ak Partiden olurken, son seçimi bağımsız kazanan Hamza Efe’de aynı saflara katılmıştı. Elbette belediye başkanının siyaseti seçim zamanıdır, sonrası hizmetle ölçülür. Başkan Efe parti değiştirmenin karşılığını aldı mı, bilemiyorum ama aldığını da sanmıyorum.

Göç olabildiğince devam ederken, şehirde birçok okul öğrenci sıkıntısından kapatılma aşamasına geldi. Bazı okullar birleştirilerek masrafları azaltma yoluna gidiliyor.

800 dönüm tugay arazimizle ilgili çok şey konuşuldu, sonuç masallarda kaldı.

Gurbetçi Dörtdivanlılara hazine arazilerine evler yapılarak, ömrünün son demelerini geçirmeleri sağlansın istendi, hayallerde kaldı.

Kaz kümesleriyle memlekette marka yaratılacaktı, kazların kanadında kaldı.

Dokuya uygun yüksekokul gelecekti, Fetö dönemindeki Rektör Hayri Coşkun’un duvar olmasıyla yazılarda kaldı.

Fabrikalar gelecekti dumanları tütecekti, sigara dumanları bile azalmaya başladı.

Ormanları hunharca kesilirken, il genel meclisi üyesi Şahin Serin’in isyanı bile engel olamadı.

%85 bitirilmiş ama % 15 kısmının bitmesi beklenen Tekkedere sulama ve iç suyu barajını bekliyoruz. Köylerimizde sondaj suyu yerine içilecek suyun barajın bitimiyle musluklardan akacağına inanıyorum.

Kısaca Dörtdivan sevdalısı Mutlu Bilge’nin dediğine bakılırsa tamamen gözden çıkarılan ilçemizi iktidarın vekil ve başkanları da terk etmişler, gelmiyorlarmış.

İktidarın hiçbir şey vermediği her seçimde çok oy aldığı silçemiz gözümüzün önünde eriyor, hepimiz seyirci olmuş bakıyoruz.

Umarım ki, Tanju Özcan gibi birileri ilçemize sahip çıkar.

Allah yardımcımız olsun diyeceğim de Allah akıl fikir vermiş, neden biz gereğini yapmıyoruz? Bundan sonra söz Dörtdivan halkının olacaktır. Bu yapılanları hak etmediklerini hepimiz biliyoruz. Kendileri durumdan memnun ve devam etmesini istiyorlarsa diyecek sözüm olamaz. Değişimde, dönüşümde, yatırım ve aydınlık yarınlar da kendi ellerinde.

Unutmasınlar ki, Dörtdivan yalnız ve sahipsiz değildir. Yeter ki kendileri sahip çıkıp ne istediklerini ortaya koysunlar…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.