ALIŞILMADIK LİMANLARINIZA YELKEN AÇMAK

İlişkilenimlerde beklenti içinde olmak kişiye çok büyük bir yük verir. Çünkü düşünsenize farklı kafalarda iki insan ve ne kadar enteresan ki telepati gibi güçleri de yok… Birinin kafasından geçeni karşıdakinden aynı biçimde arzu etmek, beklenti içerisine giren kişi için de çok yorucu bir süreçtir. Çünkü o kişi beklenti içine girer sürekli ama beklediği davranışı, düşünceyi vs. her ne ise karşısındakinden tam anlamıyla göremeyecektir ve bu da yoğun bir biçimde tatminsizliğe yol açacaktır. Sonrasında ise o ilişkiye son verilecektir, çünkü mutlu değildir kişi, çünkü beklentileri karşılanamıyordur.

Sonra başka bir eşleşme olur ve aynı şeyler tekerrür eder… Neden mi?

Çünkü bir insandan sadece bir tane vardır, ruh eşi hikayelerine aldanmak sadece ve sadece beklenti çıtasını daha da yükseltmeye neden olur.

Gelişigüzel doğrudan yaşamak bir anda çok kolay gözükmüyor farkındayım. Ancak bu yapılan hataların farkına vardıktan sonra düzeltilemez değildir de… Eğer siz karşınızdakini seviyor, sayıyor ve değer veriyorsanız, bırakın kafanızdaki kurguları, onu olduğu gibi kabullenin artılarıyla ve eksileriyle.

Hem bir düşünsenize kafanızda kurgular yok, beklentiniz sıfır, sadece görüştüğünüz anlarınızı geçirdiğiniz kişiyi o olduğu için tercih ediyorsunuz. Sonrasında karşınızdaki kişi en ufak bir şey yaptığında dahi size armağan gibi gelmez mi? ya da nasıl da heyecanlanacağınızı düşünün, çünkü ondan hiçbir arzunuz yoktur o ise size dair bir şeyler yapmaktadır ve siz de bunun verdiği hazzın tadını çıkarırsınız.

Böyle bakınca çok zor da gözükmüyor değil mi?

Hem denemeden bilemeyiz, denemekten de zarar çıkmaz…

Herkesi yeni heyecanlara yelken açmaya davet ediyorum!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fundem Ece Kaykaç - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.