ARZ EDERİM

Gazetemiz Olay Gündemin Bolu için bazı önergeleri daha doğrusu dilekleri Sn. Cumhurbaşkanına sunduğunu okuduk burada asıl olanın Bolunun sağlık ve turizm merkezi haline gelebilmesi ile kalkınmanın sağlanması düşüncesi dile getirilmişti

Şimdi bende kendi gözlemlerime dayanarak bazı teknik ancak sosyal hayatı etkileyen konuları anlatmaya çalışacağım.

Malum Bolumuz güzel ülkemizin en büyük ana kentlerinin ortasında yer alan bir yeşil dünya cennetidir ve biz bunun kıymetini artık çok iyi biliyoruz bu nedenle nefes almamızı sağlayan ve yüzyıllardan bugüne kadar erişen ormanlarımızın ve ağaçlarımızın varlığını sürdürmesi gerektiğinin çok iyi farkındayız. Geçtiğimiz yakın tarihte Bolumuzun incisi Gölcüğümüz için üzüldük ve bazı mücadeleler yaşadık bence tüm bunların çok kolay bir çözümü bulunuyor tüm turizm altyapısını şehir merkezi düzlüğünde yapabiliriz ve bu ormanlar güzellikleri yeşilin 41 rengi çiçekler ağaçlar günübirlik gezilerle gidilip görülebilinir konaklama şehir merkezinde olursa Orman ve Göllerimizi ekolojik bitki örtüsünü alanlarımızı korumuş oluruz .

Şehir merkezi ile Karacasu arasındaki bölge zaten belirgin olarak oteller ve diğer kafe lokanta vs gibi hizmet mekanlarının yapılma özelliğine sahiptir. Bu bölgede BOLU BELEDIYESİNİN de Büyüksu deresi üzerine yaptığı su sporları ve plaj çalışmalarının da olması bu şansı arttırmaktadır.

ŞİMDİ GELELİM BOLUNUN TARIM SAL ÖZELLIKLERINE

BOLUNUN EN KIYMETLI TARIM ARAZILERİ GÜNEYDEKİ BÜYÜKSU HAVZASINDADIR

şimdi buradan D100 yolunun geçmesi düşünülüyor bu olay tarım arazisini yok edecektir. Aslında şimdi mevcut olan D100 UN KURUÇAY MEVKISI CIVARINADA YAPILACAK BİR VİYADÜKLE YUKARI KALDIRILMASI HALİNDE HEM MALİYET ÇOK DAHA AZ OLACAK HEMDE TARIM ARAZİSİ KURTARILMIŞ OLACAKTIR.

BU DURUM BOLU İÇİN DAHA YARARLI OLACAKTIR.

BENİM BOLU İÇİN ÇOK ÖNEM VERDİĞİM DİĞER KONU İSE HIZLI TRENİN GÜZERGAHININ MUTLAKA BOLUNUN YAKININDAN GEÇMESİDIR. BU YAKINLIK BİR KOMŞU İLÇE ÖRNEĞİN MUDURNU OLABİLİR. Şimdi pek çok kişi bu olayı anlayamamakla birlikte gerçekleşmesi halinde Bolunun kalkınmasında yaratacağı ivme herkesi şaşırtacak nitelikte olacaktır.

Tüm yukarıdaki düşüncelerimi BOLU İÇİN ARZ EDİYORUM.

ŞENDA AKSUNGUR-İNŞ MÜH BOLU

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Şenda Aksungur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.