Barışa Kan Lekesi Bulaştı.

Kim ne derse, kim ne düşünürse düşünsün. Ortada büyük bir katliam var. Suçsuz günahsız insanlar katledildi. Neydi bu katledilişin amacı, kim ne yapmıştı da böyle bir infiial yaratıldı. Alanda geriye kalan sadece kan ve nefret. Planlı yürüyüş çok önceden belliydi. STK'ların yaptıkları hazırlıklarla insanlar oraya barış istedikleri için çağırılmıştı. Barışın karşıtını bilmeyen yoktur sanırım. Ölüm, katliam, yok etmektir. Barış demek insanlık demektir. Barış sevginin, ortak yaşamın müjdecisi demektir. Barış demek eşit şartlarda ortak paydada yaşamak demektir. Sevgi dolu, saygı dolu, kültür kokan, çağdaşlık demektir. Şimdi ne oldu bilen var mı? Çağdaşlığın, sevginin, saygının, kültürün ve güzel yaşamanın ortak paydası olan barışa kan bulaştırıldı. Kimler vardı o alanda hiç geriye bakan oldu mu? Türk Tabipler Birliğine kayıtlı genç doktorlar. Atatürk'ün çizdiği yolda çağdaş sendikaların değerli üye ve çocukları, siyasi partilerin geleceğini oluşturan genç nesil. Yaşanan teröre karşı tepkisini dile getirmek isteyen herkesin bir araya geldiği ortak düşünceydi.

Yıllarca bu konuda yazdık çizdik. Okumanın güzelliğinden, çağdaş olabilmenin getirisinden her seferinde söz ettik. Toplumun farklı kesimi bu sözlere kulak asmadan, bazı dış mihrakların amaçlarına alet olarak farklı görüşte odaklandılar. Halbuki en güzel yaşam tarzının demokrasi olduğuna bir türlü inanamadılar. Demokrasiye inananlar, kesinlikle savaşı yanlarında asla görmezler. Yaşanan katliamın ardından elimi şakağıma koyarak okuduğum gazetelerde karşıma çıkan üzüntülerin dile getirilmesine hayretle bakıyorum. Bazıları sanki bu dünyanın tek sahipleri kendileriymiş gibi her yere demokrasi sunan tavırlarıyla savaşın öncüleri. Diğer tarafta masum görünerek bizlere ulaşan kişiler. Bunun dışında kimlerin kimlerle dost olduğunu bilmediğimiz ve bize yakın görünüp henüz taziyelerini bildirmeyen, terörü kınamayan dost görünümlü düşmanlar. Ben ağlasam mı gülsem mi tereddütünde bu sorunu yaşarken, kafamdan geçenleri dile getirmeye çalıştım. Atatürk'ün ölümünün ardından kollarını sıvayanlar, bu ülkenin gidişini nasıl bozarız düşüncesinde çizdikleri hedeflerini sürdürürken, onlar4ın kötü düşüncelerine ortak olanların vicdanlarını acaba ne zaman sızlatacaktır. Çok merak ediyorum. Günahsız şimdilik 97 kişinin ölümüne neden olan, katliamın ardından düşünülen güvenlik sorunu olup olmadığı sanırım açıklığa kavuşur. Yoksa birilerinin vicdanını çok zorlayacağına inanıyorum. Her mitingte çok sayıda yapılan güvenlik aramaları böyle bir günde neden daha fazlasıyla sunulmadı bilinemez. Üstelik barışın ortasında savaş kokan o pis kokularla, genç ve her kesimin katıldığı tepkiye kan bulaştırıldı. Bu kan nasıl temizlenir bilemiyorum. Tüm ölenlere Allahtan rahmet diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erol Yıldız - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.