Başkan Çarıkçı Otobüsüme Dokunma

31 kişi belediye meclisine seçilirken, Bolunun menfaatlerini, geleceğini, yarınlarını hazırlamak doğrultusunda çalışmak üzere görevlendirildik. Bireylerin, kişilerin, kurumların ve şahsi çıkarlarımız için değil!

Başta Başkan olarak Alaaddin Yılmaz ve 31 meclis üyesine teslim edilen memleketin yarınlarıdır. 163 bin insanımızın, öksüzün, yetimin, yoksulun, dar gelirlinin parasını ve geleceğini teslim ettiği “emin” kişileriz!

Yurttaşlarımız yaşanabilir bir Bolu’da hayatlarını sürdürebilmek adına belediyeye vergi verirler. Bolu’da yaşayan nefes alan ikamet eden mülk sahibi olan, olmayan herkes vergisini öder. Kimileri doğrudan, kimileri dolaylı olarak katkı sağlarlar. Toplanan paralar hazırlanan projeler çerçevesinde yarınlara yatırım olarak değerlendirilir.

Kısa süre önce de, kanalizasyon katılım payı adı altında tartışmaları devam eden vergiler toplandı, toplanmaya da devam ediyor. Vergilerini ödeyen yurttaşlarımız, ekmeklerinden, sosyal hayatlarından, yaşamlarından keserek sırf %25 eksik ödemek için metrelerce kuyruğa girdiler.

Toplanan paralarla kültür sosyal işlerde kullanılmak üzere bir otobüs daha alınmasına meclis karar verdi. Amacımız ülkemizin tarihi, turistik, mistik yerlerine ücretsiz olarak geziler düzenlemek, cennet ülkemizi tanıtmaktı.

Otobüs geldi gelecek derken, geçtiğimiz hafta Boluspor Kulübü başkanı, Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi, İş adamı Necip Çarıkçı kamuya açıklamasında, Başkan Alaaddin Yılmaz’a teşekkürünü öğrendik. Uzun zamandır Boluspor’un gündeminde olan otobüs alımı meclise dahi gelmeden, temayüllere aykırı şekilde dizayn edilerek Boluspor’a verilecekmiş! Soruyorum,

Kimin ekmeğinden kesilerek alınan otobüs kime veriliyor?

Boluspor’un ihtiyacı olan otobüsü alması gerekenler kimlerdir?

Belediye Başkanına ve meclisine vergileriyle katılım sağlayan Bolulu yurttaşlar yaklaşık 1,5 milyon liranın üstünde olan otobüsü vermek istiyorlar mı, sordunuz mu? Sorular uzayıp gider elbette…

Boluspor yönetimi 40 kişiden oluşmakta. Yönetimde ekonomik olarak çok güçlü olan başta Başkan Çarıkçı olmak üzere çok sayıda iş adamlarımız var. 40 kişilik yönetimin aralarında toplayacağı 35 bin lira ile bu otobüsü Boluspor’a hediye edebilirler. Hatta bazı ünlü iş adamlarımız kendi firmalarınca bu otobüsü finanse edebilecek güçteler. Neden Bolunun parasına göz dikiliyor anlamış değilim!

Bir başka konu da, Bakan Yardımcımız Fatih Metin’in otobüs alalım diye verdiği sözdür. Bakan Yardımcımıza neden gidilmedi? Niçin bakanlıktan gelecek otobüs yerine, Boluluların evine götüreceği ekmekten kısarak verdikleri vergilerle alınacak olan otobüse göz dikilir?

Çok rahat şekilde kendi içlerinde sponsor bulacakken, yetimin verdiği vergilerle bu işin yapılması doğru değildir. Başkan ve yönetici olarak ellerini ceplerine atıp bir otobüs Boluspor’a hediye edilmelidir. Yöneticiler otobüs alamayacaklarsa, neden yönetici olarak geziyorlar? Bunun ötesindeki atılacak adımların insanımızın vicdanını yaralayacağını bilinmesini isterim.

Boluluların parasıyla alınan otobüsün Boluspor’a verilmesine sonuna kadar karşıyım. Varsa aksini iddia eden, istediği kanalda, istediği saatte tartışmaya hazırım. Sakın ola ki, konuyu hep yaptıkları gibi dedikoduyla ortalıkta dolaşarak, kulislerle ayağa kaldırmayın. Ben fikrimi açık açık yazdım. Varsa karşı fikri, daha doğru önerisi, akılcı açıklaması olan veya olanlar tartışır doğruyu buluruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erhan Beykoz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.