BENDEN SÖYLEMESİ !

Lige verilen milli aranın ardından Bolu şehir stadında ağırladığımız Altay müsabakasında beklenenin aksine müsabakadan beraberlik ile ayrıldık. Müsabakanın dört’te üçünü on kişi oynayan Altay, istediği puanı alarak sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu müsabakaya oldukça konsantre olan Altaylı oyuncular , Bilhâkis ikinci yarı kapanarak ve etkili kontra ataklar ile sonuca gitmeye çalıştı. Boluspor ise bulduğu net pozisyonları cömertçe harcadı. Net fırsatlar her zaman ayağınıza gelmeye bilir geldiğinde mutlak skor’a direkt etki edecek vuruşu ve hassasiyeti göstermeniz gerekir.

Müsabakanın ilk yirmi beş dakikası Altay ,Bolu’ya puan için geldiğini ispatlar gibiydi. Yusuf Emre’nin yokluğunu bir türlü dolduramayan bir Boluspor gözlemlemekteyiz. Sahada yıldız diyebileceğimiz bir on numaranın olmayışı, Ümit Gündoğan’ın eski günlerinden uzak, emekli futbolcu görüntüsünde ki oyun tarzı ,arkadaşlarına bir türlü ayak uyduramayışı gözlerden kaçmadı.

Boluspor’un on numarası İ.Haktan tribündeki yerini alırken, bu performansı ile kendi de ilk on bire çok uzak olduğunu anlar bir ruh hali içindeydi. Müsabakanın ilk yarısı hiç kanat organizasyonu yapamayan rakip on kişi kaldıktan sonra da kapanan Altay’a hiç bir çözüm üretemeyen bir Boluspor izledik. Ligde oynayacağınız tüm müsabakaları kazanmak biraz hayalcilik olur dersek yanılmayız fakat gücünüzü hissettirmek , rakibi prese boğmak, rakip ceza sahası içinde son vuruşlarda etkili olmak gerekir. Tabii ki girdiğiniz her pozisyon gol olacak diye bir kayide yok fakat defans oyuncumuz Ümit Kurt’un forvet oyuncularımız dan daha çok pozisyona girdiği daha estetik ve daha etkili son vuruşlar yaptığı gözlerden kaçmamaktadır. Ekibimizin yapısal ve skor istatistiği açısından kısır bir dönem geçirdiğini kaydedilen gollerin kanat ve defans oyuncuları tarafından kaydedildiğini gözlemlemekteyiz.

Bu sezon oynadığı beş müsabakanın İkisinden 1-0’ lık skorlar ile ayrılan ekibimizde bir müsabakada ‘’0-0’’ bitmiştir. Teknik ekip olarak gol yollarında etkili olabilme adına daha fazla çalışma yapılması forvet hattında rekabeti artırıcı unsurlar üzerinde çalışılması gerektiği kanısındayım. Erken şampiyonluk havasına girmek gereksiz zafiyetleri beraberinde getirir, sürekli kazanacağınızın garantisi olmadığı gibi bu ligte sezon sonu şampiyon olacağınızın da garantisi yoktur.

Bu tip kısır skorlar ile müsabakanın +90 ‘larında dahi kalenizde gol görebilir ummadığınız müsabakalardan puansız dönebilirsiniz ve sezon sonu nerde hata yaptık cümlesini sürekli telaffuz edersiniz benden söylemesi. Önümüzdeki iki hafta içinde deplasmanda oynayacağımız Adanaspor ve İstanbulspor müsabakalarında ekibimize başarılar diler , futbol şansının her daim yanlarında olmasını dilerim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Gürkan Dura - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.