1 yılda 72 deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre Bolu’da 2019 yılında en büyüğü 3.6 olan 72 deprem meydana geldi.

Haber: Volkan Yılmaz

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, 2019 yılında Bolu'da en küçüğü 1.2, en büyüğü ise 3,6 olmak üzere 72 deprem kaydedilirken, en az eylül en fazla ise mayıs ayında deprem meydana geldi. Depremlerin merkez üsleri açısından bakıldığında ise en deprem fazla Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyünde oldu. Aşağıkınık köyünde 14 deprem olurken, Merkeze bağlı Kızılağıl köyünde 11, Göynük'ün Himmetoğlu köyü ile Soğukçam köylerinde 4'er ve Göynük'ün Kuyupınar köyü ile merkeze bağlı Kozlu köyünde ise 3'er deprem oldu. Depremler, meydana geldiği derinlikler açısından incelendiğinde ise 15 depremin derinliğinin belirlenemediği gözlenirken, yüzeye en yakın depremin 1,6 kilometre ile Mudurnu ilçesine bağlı Karşıköy'de yüzeye en uzak depremin ise 29,3 kilometre ile Göynük ilçesinde yaşandığı görüldü.

20 Ara 2019 - 09:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.