110’U ARARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkileri, 110 Yangın İhbar Hattını gereksiz yere arayarak görevlileri meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunarak yetkililerin vaktini harcayan vatandaşların tespit edilerek, haklarında yasal işlem başlatılabileceğini duyurdu.

HABER MERKEZİ

Yangın ve trafik kazalarında insanların yardımına koşan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 110 hattına gelen asılsız ihbarlar‘dan şikayetçi.
Yangına müdahalede zamanla yarışan Bolu Belediyesi itfaiye Müdürlüğü ekipleri, asılsız ihbarlarla 110 yangın ihbar hattını meşgul edenlerden şikayetçi oldu.
110 yetkilileri, ihbarlarda doğru adres verilmesinin ve 110 yangın ihbar hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda uyarıda bulundu.
Hatta gelen asılsız ihbarların çoğunu yetişkin kişilerden ve çocuklarının eline oynaması için verilen telefonlardan gelen ihbarların oluşturduğunu dile getiren yetkililer, “İtfaiye Müdürlüğü olarak komuta merkezinde vardiyalı olarak 24 saat 2 personel 2 hattan ihbarları alıyor. En geç 30 saniye içerisinde ihbar alınıp değerlendirilerek İtfaiye Merkezinden çıkış yapan ekipler, şehir merkezindeki yangın vakalarında en uzak mesafeye 4 dakika’da ulaşarak müdahale ediyor. Ancak ihbar hattına gelen asılsız telefonlar ve gereksiz aramalar ekiplerin sağlıklı çalışmasını engelliyor” ifadesini kullandı.
Diğer taraftan, asılsın ihbarların yanı sıra, kendilerini muhabbet etmek amacıyla arayan şahıslar olduğuna da değinen yetkililer, kendilerini gereksiz yere arayarak hakaret eden vatandaşları uyararak, 1 saniyenin bile can ve mal kurtarabileceğini kaydetti.
Yetkililer, yangın hattına gelen asılsız ihbarların kendilerine zorluk çıkardığını dile getirerek, “Çalışma süremiz içerisinde en çok sıkıntıya düştüğümüz konulardan birisi, genellikle vatandaşlarımızın arayıp asılsız ihbar vermesi. Gelen ihbarlar kayıt altına alınıyor. Bununla bağlantılı olumsuz bir durum söz konusu olduğunda Emniyet Müdürlüğüne durumu bildiriyoruz ve asılsız ihbarda bulunan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıyoruz. 110 yangın ihbar hattını gereksiz yere meşgul edenler hakkında hukuki açıdan da bir süreç başlatılabiliyor” dedi.
110 ihbar hattının meşgul edildiğinde komuta merkezinin ihbarları zamanında alamadığını ve bu konuda bir mağduriyet söz konusu olduğunu da kaydeden itfaiye yetkilileri, bunun sonucunda da ekiplerin olay yerine geç yönlendirildiğini belirtti.
Yangına müdahalede önceliğin ihbar olduğunu ve bu anlamda 110 telefon hatlarının sadece yangın, trafik kazaları ve kurtarma olayları için aranmasını belirten itfaiye yetkilileri, telefon ihbarında, yangın olan adresin doğru ve sağlıklı bir şekilde verilmesinin en önemli husus olduğunu belirtti.
Bununla birlikte olay yerine gitmekte olan ekiplerinde şehir içi trafiğindeki araç sürücülerinin hassasiyet göstermeleri açısından olay yerine daha hızlı ulaşacağının altını çizen yetkililer, ihbar sırasında kısa ve öz bir şekilde adresin verilmesi gerektiğini ifade etti.

06 Şub 2015 - 19:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.