“19 Mayıs tüm ulusumuza kutlu olsun”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şube Başkanı Güllü Yaman, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yaman; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun” dedi.

Haber: Semih BAYKAL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasın Başkan Yaman şunları ifade etti; “ Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusumuzun onur mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günün anısına Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. 19 Mayıs 1919, tarihimizin akışına yön veren önemli dönemeçlerdendir. Ülkenin kurtuluşunun ancak Ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. Türk Ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. 19 Mayıs, emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adıdır. Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda başlayan bu onur mücadelesi ezilen dünya uluslarına örnek oluşturması bakımından önemlidir. Ezilen uluslara örnek olan bu mücadele daha sonra “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” fikriyatına dönüşmüştür. Ancak bugün hukuk tanımaz, diktatör AKP iktidarı, bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Gençlerimize emanet edilen geleceğimizin ve devletin esasını oluşturan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinden ve bu ilkelerin etrafında örüldüğü “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” fikriyatından giderek uzaklaşıldığını görüyoruz. Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı” değerleri yerine; gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden, laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine kanun devleti ve otoriterliğin hâkim olduğu bir devleti; giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği gençlerimize bırakmak istemiyoruz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet olarak Ulu Önder’imiz tarafından gençliğe emanet edilen bu değerlerin tamamına yalnızca gençlerimizin değil kadın-erkek, genç-yaşlı demeden sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz” diye ifade etti.

“TÜRK GENÇLİĞİ VE HALKIMIZIN TEHLİKENİN FARKINDA OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Açıklamasının devamında Yaman; “Kararlı bir şekilde Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, çağdaş Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edeceğiz. Bu yolda Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen Türk gençliği, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her şeye rağmen sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz” dedi.

18 May 2016 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

ÖZÜR DİLERİM ATAM - okadar çok acı ki ulu önder atatürk'ten miras kalan değerler bir bir çaktirmadan millete unutturuldu.eh millette sesini çıkarmayınca ulusal bayramlarımız unutuldu gitti.heyecanını yitirdi.bayramları kutlamak mesajlarda kaldı artık.özür dilerim atam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 17:16