20 bin çocuk enerji yolculuğuna çıktı

Sepaş Enerji tarafından KidZania’da açılan Sepaş Enerji Elektrik Merkezi, açıldığı günden bu yana 20 bini aşkın çocuk tarafından ziyaret edildi.

Haber: Aysun Beykoz

Sepaş Enerji, KidZania’da açtığı Sepaş Enerji Elektrik Merkezi ile 20 bin aşkın çocuğu enerji yolculuğuna çıkardı. 20 bin çocuk Enerji Tasarruf Uzmanı olurken, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan enerjinin ne olduğunu, hangi alanlarda kullanıldığını, önemini ve enerji tasarrufu hakkında püf noktaları öğrendi. Enerjinin üretiminden kullanıcılara kadar olan yolcuğunu görme fırsatı elde eden çocuklar, aynı zamanda karbon ayak izi hakkında bilgi alıp, elektriğin şehre nasıl dağıtıldığını da gözlemleyebildi. “Sepaş Enerji minik Youtuber’ını arıyor” yarışmasının kazananı olan 9 yaşındaki Sude Erçit de Youtube yolculuğunun ilk videosunu Sepaş Enerji Elektrik Merkezi’nde çekti. Sude Erçit’in “KidZania’da Enerji Uzmanı Oldum” isimli videosu 50 binin üzerinde kişi tarafından izlendi.

23 May 2018 - 15:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.