250 GRAM EKMEK 60 KURUŞTAN SATILIYOR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kürekle fırından sıcacık ekmekleri çıkartırken; “Biz hem halkımızı düşünüyoruz hem de Bolu’yu. Ekmek kalitemizden asla ödün vermeyeceği ve Bolu’nun her noktasına kadar ekmek götüreceğiz. Günlük kapasitemiz 15 bine kadar çıkacaktır” dedi.

250 GRAM EKMEK 60 KURUŞTAN SATILIYOR
Haber albümü için resme tıklayın

Haber: Kasım ŞAHİN

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensuplarıyla birlikte Belediye Halk Ekmek Fırınını ziyaret etti. Burada basın açıklamasında bulunan Başkan Yılmaz, “Halk Ekmek deyince kalitesiz ekmek algılanmasın. En kaliteli ekmeği Halk Ekmek olarak veriyoruz. 250 gram ekmeği 60 kuruşa satıyoruz. Aynı standarttaki ekmeklere göre kalitesi yüksek ve fiyatı düşük. Kalitasi yüksek olan bu ekmeklerimiz büfelerde dahi satılacak” dedi.

Belediye tarafından faaliyete geçirilen Halk Ekmek Fırınını yerinde ziyaret eden ve üretimi izleyen Başkan Yılmaz burada basın açıklamasında bulundu. Şuan 4-5 bin civarında günlük ekmek üretildiğini ve bu sayının ilerleyen zamanlarda 15 bine çıkacağını belirten Başkan Yılmaz, Bolu halkına hijyenine güvenilir, kalite standartları yüksek ve fiyatı da piyasanın altında ekmek yedirebilmek için Halk Ekmek Fırınının faaliyete başladığını söyledi.


Ekmek fırınının geçmişini kısaca anlatan Başkan Yılmaz, “Biz burayı Boluspor para kazansın diye verdik. Boluspor, geçmişte burayı işletmişti, biz de sadece günlük 700-800 ekmek almıştık kendi hayır çarşımızda kullanmak için. Buranın Bolu Belediyesi olarak bize avantajı sadece 700 ekmek almaktı. Sonra Boluspor yönetimi değişince, sonradan gelen Boluspor Başkanı bu sistemi fırıncılara vermiş. Ama üretilen ekmek kalitesi yine aynı kalitesiz ekmek. Sonra fırıncılar da biraz işletmişler ve dediler ki biz size 700 ekmek veremiyoruz, çünkü kar etmiyoruz. Ondan sonra araştırdık ve işin içinde birçok şeyin olduğunu görünce kullanıldığımızı hissettik. Kullanıldığımızı hissedince de bu işi ciddi anlamda yapmaya karar verdik ve teknolojik olarak da en kaliteli sistemi kurmaya karar verdik. Bunun için de takriben 2 Milyon TL’lik bir yatırımı ön gördük. Minimum emek ve maksimum kaliteli ürün almak istedik. Çalışmalar bu aşamada ilerlerken arkadaşlar dediler ki mevcut fırını restore edersek biz 15-20 bin ekmek çıkartabiliriz. Bunun için de 30-40 Bin TL masrafımız olur dediler ve biz de o zaman yapın dedik. Şuan 40-50 Bin TL’lik masrafla bu fırını 15 Bin ekmek üretebilecek duruma getirdik. Aranan, kaliteli ekmeği üretmek durumundayız. Şuan ürettiğimiz ekmekler aranılacak kalitede özel ekmektir” dedi.

Bolu’nun en kaliteli ekmeğinin Halk Ekmekte üretildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Şuan sektörün lideri pozisyonunda olan firmaların ürettiği ekmeklerden daha kaliteli ekmek üretiyoruz ve fiyat olarak da hepsinin altında bir fiyattan satıyoruz. 250 gram ekmeği 60 kuruşa satıyoruz. Aynı standarttaki ekmeklere göre kalitesi yüksek ve fiyatı düşük. Şuan günlük üretim 4-5 Bin civarında ama önümüzdeki süreç içerisinde bu 15 Bine çıkmış olacak” ifadelerine yer verdi.

Bu fırının önemine değinen Başkan Yılmaz, “Amacımız şu; Biliyorsunuz bir bakkala ekmek verdiğinizde ona bir de kar payı veriyorsunuz. Biz daha çok kar payı vermeyeceğimiz özel firmalara ve resmi kurumlara ekmek vererek bu 15 Bini yakalamak istiyoruz. Tabi sadece biz Halk Ekmeği üretmeyeceğiz burada, biz burada farklı ekmekler de üreteceğiz. Bu ekmeklerden de piyasa şartlarında para kazanacağız ve karı oradan elde edeceğiz. Ama artık bundan sonra Belediye Ekmek fırını piyasaya müdahil olacak ve ekmek sektöründekiler istedikleri gibi rahat hareket edemeyecek. Hem sağlıklı hem de kaliteli ekmeği en uygun şartlar altında Bolu insanının yemesini sağlamak için burası çok önemli bir işlev yürütecek” diye konuştu.

Başkan Yılmaz son olarak, “Önümüzdeki süreç içerisinde belki son derece teknolojik bir fırında hemen peşinden gelecek. Çünkü Belediye hijyenik şartlar altında en sağlıklı üretimi en ucuz fiyata üretmeye odaklanmak durumunda. Halk Ekmek deyince kalitesiz ekmek algılanmasın. En kaliteli ekmeği Halk Ekmek olarak veriyoruz. Asıl sıkıntı şu, ciddi bir ekmek firması 100 bin ekmek üretebiliyor. Bolu’da 27 tane fırın var. Böyle olunca maliyetler minimize olmadığı için hijyenik olmayan şartlarda üretim yapan bir çok fırın var. Biz bu fırınla hijyen şartlarına uymayan diğer fırınların da hijyen şartlarına uyacağı bir sistemin üzerine gidiyoruz” şeklinde konuştu.

10 Şub 2016 - 19:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

03

köroğlu - başkanın beceremediği,becermek için hiçbir riske giremediği konulardan bir taneside ekmek işidir.bolu halk ekmeği yiyemeyen sayılı illerden biri olmaya devam ediyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Şubat 19:06
02

köroğlu - başkanın beceremediği,becermek için hiçbir riske giremediği konulardan bir taneside ekmek işidir.bolu halk ekmeği yiyemeyen sayılı illerden biri olmaya devam ediyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Şubat 19:06
01

Takipci - rizeliler ekmek firinin ekmekleri 50 kurus en ucuz ekmek derken haberi yazan mi yalnis yazmis baskan mi eksik bilgilendirilmis

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Şubat 19:06