28 Bin lirayı dolandırdılar

Mağduru polise gönderdiler... Bolu’da telefon dolandırıcılığı olayları bitmek bilmiyor. Bunun en son örneğini dün yaşadık. Emekli bir vatandaş kendisini cep telefonundan Baş Komiser olarak tanıtan dolandırıcıya 28 bir lirasını kaptırdı. Uyanık dolandırıcı parayı PTT şubesinden aldıktan sonra birde dalga geçer gibi emekli mağduru arayarak, “Ben parayı aldım. Hadi sen şimdi git polise şikayette bulun” diyerek sırra kadem bastı.

ÖZEL HABER: Kasım ŞAHİN

Tüm uyarılara, yerel ve ulusal basında çıkan haberlere, hatta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından cep telefonlarına gönderilen ikazlara rağmen hala daha bazı vatandaşlar telefon dolandırıcıların kurduklara tuzaklara düşmeye devam ediyorlar. Bolu’da son aylarda aran telefon dolandırıcılığı olayına dün bir yenisi daha eklendi. Kendisini Baş komiser olarak tanıtan bir dolandırıcı Bolu’da oturan emekli bir vatandaşı cep telefonundan arayarak, “Terör örgütüne destek olduğunuz tespit edildi. Bu durumdan kurtulmak ve caza almak istemiyorsanız PTT şubesinden İstanbul Bahçelievler PTT şubesindeki hesabıma hesabınızda bulunan 28 bin lirayı hemen havale etmen gerekir” diyerek telefonu kapattı.

Bir anda korku ve paniğe kapılan emekli vatandaş bankada faizde bulunan 28 bin lirasını çekerek PTT Merkez Şubesine giderek ailesine bile haber vermeden parayı havale etti. Paranın transfer edildiği sırada yapılan uyarılar karşısında dolandırıldığını anlayan emekli vatandaş önce durumu PTT çalışanlarına sonrada polise haber verdi. Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosunun ekiplerinin PTT’ye gelmesiyle birlikte 28 bin lira çoktan İstanbul Bahçelievler PTT Şubesine havalenin gerçekleştirildiği belli oldu. 28 bin liraya kaşla göz arasında alan telefon dolandırıcısı büyük bir sevinçle emekli mağduru tekrar cep telefonundan arayarak, “Ben parayı aldım. Hadi sen şimdi git polise şikayette bulun” diyerek dalga geçmekten de geri kalmadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

19 Şub 2015 - 17:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.