3. Grup kız öğrencilerin programları da dolu dolu geçiyor

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği tarafından Bolu Aladağlar'da düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" kapsamında 3. grup öğrencilerin de programları sona erdi.

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu'nun koordinatörlüğünü yürüten Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun, Yaz Okulu kapsamında 3. grup öğrencilerin de Bolu'daki programlarının tamamlandığını belirterek 3. grubun derslerinin ve etkinliklerinin de dolu dolu geçtiğini ve öğrencilerin programlardan memnun kaldıklarını ifade etti.

GÖZLEME YAPARAK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAKINDAN TANIDILAR

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu kapsamında Bolu Aladağlar kampına gelen 3. grup kız öğrenci grubu buradaki etkinlikler kapsamında, ülkemizin çeşitli yörelerinin önemli bir yemek çeşidi olan gözleme yaptılar. Hem hamur açarak hem de pişirerek gözleme yapmayı öğrenen kız öğrenciler, gözleme yapma konusunda oldukça mahir olduklarını gösterdiler. Özellikle Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerin bilmediği, Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencilerin ise çeşitli şekillerde de olsa kendi ülkelerinde de yaptıklarını söyledikleri bu güzel yemek çeşidini hem yaparak hem de tadarak daha yakından tanımış oldular.

ZİYARETLER ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRİYOR

Bu arada Yaz Okulu'na çeşitli ziyaretler de gerçekleştiriliyor. Önceki gün Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ile birlikte Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ve İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen ziyarete geldiler. Ziyaret sırasında öğrencilerle tek tek tanışan misafirler, öğrencilere ülkemizde ve özellikle de Bolu'da böyle bir programa katıldıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, öğrencilere yaptığı konuşmasında çeşitli ülkelerden coğrafyalardan öğrencileri Bolu'da misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve her konuda öğrencilere yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti. Ağcan, birçoğunun Osmanlının bir zamanlar hakim olduğu ve birlikte yaşadığımız topraklardan geldiğini, her ne kadar sınırlar birbirimizi ayırsa da gönüllerimizin bir ve beraber olduğunu vurguladı. İster müslüman olsun, ister hristiyan veya yahudi bu topraklarda her gruptan insanın, yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşadıklarını ifade etti. Hangi dinden, hangi mezhepten veya hangi renkten olursa olsun insanların birlikte kardeşçe yaşamasının önemine vurgu yaptı. Öğrenciler de misafirlerin ziyaretinden memnun kaldılar. İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen de öğrencilere, Gaziantep'e geldikleri takdirde orada ağırlama ve meşhur Gaziantep Baklavası ikram etme sözü verdi. Bu da büyük bir alkışla karşılanan güzel bir jest olarak öğrencileri sevindirdi.

SEBEN VE GÖLCÜK GEZİSİ

Daha önceki gruplarda olduğu gibi 3. grup öğrenciler de aynı şekilde Seben Gölü çevresinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Kız öğrencilerin zaman zaman zorlandığı, doğa yürüyüşü sırasında ilginç diyalogların oluşması dikkatlerden kaçmadı.

Seben'deki doğa yürüyüşünün ardından bir başka hedef Gölcük Tabiat Parkı oldu. Burada da gölün çevresini turlayan öğrenciler, golf arabalarına, jinjır denen tek kişilik araçlara binerek gönüllerince eğlenme ve bol bol da hatıra fotoğrafı çektirme imkanı buldular.

DOÇ. DR. BÜNYAMİN BEZCİ SİYASET TARİHİ İLE İLGİLİ DERS ANLATTI

Yaz Okulu kapsamında devam eden derslerin birisini de Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Bezci verdi. Bezci, öğrencilere, Siyaset felsefesi ve siyasi tarihimizle ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Demokrasinin ve siyasetin ilkeleri ile ilgili öğrencilere açıklamalarda bulunan Bezci, Osmanlı'da ve Cumhuriyetten sonra gelişen siyaset yapımız ve demokrasi sistemimiz ile ilgili açıklamalarda bulundu. HABER MERKEZİ

19 Ağu 2015 - 19:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.