50 kursiyere sertifikaları verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi üçlü protokolü ile gerçekleştirilen Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında Yeniçağa’da düzenlenen eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Haber: Esra Öztürk

Yeniçağa Halk Eğitim merkezinde düzenlene törene Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Yeniçağa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Değer, Yeniçağa İlçe Müdürü Murat Konuk ve kursiyerler katıldı. Bitki Zararlıları ile Mücadele, Besi Sığırı Yetiştiriciliği ve Süt Sığırı yetiştiriciliği konularında düzenlenen kurslarda başarılı olan yaklaşık 50 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende konuşan İl Müdürü İzzet Murat; “Bakanlığımız, İŞKUR ve Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenlenen kurslarla babadan dededen kalma yöntemler yerine bilimsel ve bilinçli yetiştiricilik adına önemli adımlar atılmaktadır. Gelişen değişen dünyada birim alandan maksimum verim elde etme, sağlıklı üretim ve en önemlisi de emeğin karşılığını alma adına bilinçli üretim hem karlılığı arttırmanın yanında iş yükünde de belirgin azalmayı sağlamaktadır. Bu bağlamda eğitimleri üreticilerimizin mümkün olduğunca değerlendirmesini temenni ediyorum. Tamamen ücretsiz hatta sigortası yok ise üzerine para verilerek düzenlenen eğitimler sizlerin talep ve istekleri doğrultusunda düzenlenmektedir. Kurslarımızdaki bir diğer önemli detay ise kadınlarımızın çoğunluğu oluşturması ki, bu şu anlama geliyor kırsalda üretimin başrolünü üstlenen kadınlarımız eğitimlerle daha donanımlı ve bilinçli hale geliyor. Sözlerimi burada sonlandırırken kurslarını başarılı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ediyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol kapsamında düzenlenen eğitimlerle Bolu Merkez İlçede 7 farklı konuda 21 adet eğitim ile 353 kişi kurslardan faydalanırken katılımcıların 278’i kadın 75’i erkek olmak üzere büyük çoğunluğunun kadınlardan oluştuğu görüldü. İlçeler de ise 4 farklı konuda 11 adet eğitim ile 240 kişi kurslardan faydalanmış olup yine bunlarında 196’sı kadın 44’ü erkek olmak üzere burada da kadınların ağırlıklı olduğu görüldü.

22 May 2018 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.