Alan; “ Coşkunyürek siyasi ahlaka sığmayacak bir tavır sergilemiştir“

Ak Parti Mudurnu İlçe Danışma Meclisi Toplantısında Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in , Ak Parti’ye yüksek oranda oy çıkan köylerin muhtarlarına plaket vermesine BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan sert tepki gösterdi. Alan. İl binasında düzenlediği basın toplantısında Coşkunyürek'in siyasi ahlaka sığmayacak bir tavır sergilediğini söyleyerek tepki gösterdi. Ayrıca eski İHA muhabiri Murat Çelik'i de desteklediğini ve kendisi de Meclis dolusu Milletvekiline Vali Zahteroğulları'nı değişmeyeceğini iddia et

Haber: Semih BAYKAL

Basın toplantısında Alan ilk olarak AKP Bolu İl Başkanı Coşkunyürek'e tepki göstererek şunları söyledi; "Mudurnu da muhtarlara plaket verildi. Mudurnu da Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek tarafından muhtarlara plaket verildi ve bu plaket verilme sebebi akıllara durgunluk veriyor. Çünkü sebebini kendileri şöyle tarif etmişler, ordular köyü yüzde 91 AKP'ye oy çıkarttığı için o mahallenin muhtarına plaket verildi. Dodurga köyü yüzde 87 AKP'ye oy çıkarttığı için yine muhtarına plaket verildi. Hacı halimler köyü yüzde 82 oy çıkarttığı için muhtarına plaket verildi. Şimdi bu muhtarlar tarafsızlık ilkesine tabidir ve oradaki vatandaşları temsil eder. Yani burada bu muhtarlar tarafsızlığını kaybetmiştir. Coşkunyürek'te bunlara plaket vererek siyasi ahlaka sığmayacak bir tavır sergilemiştir. Hiç bir siyasi parti hiç bir muhtara böyle bir plaket veremez. Sadece muhtarlara çalışmalarından ötürü plaket verme yetkisi Kaymakamlıklara, Valiliklere aittir. Hiç bir siyasi parti siz bize oy çıkarttınız diyerek muhtarlara plaket veremez. Bu siyasi ahlaka aykırıdır ve algı oluşturmaktır. Yani biz bu köylere hakimiz algısını oluşturmaktır. Bu davranışı çok yanlış buluyor ve eleştiriyorum. Böyle bir hareket yaptıkları için çıkıp özür dilemeleri lazımdır. Aynı şekilde eğer benim siyasi partim de böyle bir şey yapmışsa, aynı şekilde çıkarım ve onları da söylerim. Parti olarak değil siyasi ahlak olarak söylüyoruz" diye söyledi.

"GERÇEĞİ SÖYLEMEK YALAKALIK DEĞİLDİR"

Gazeteci Murat Çelik'in kendi facebook adresinden yazdığı yazıya ve kendisinin de Çelik'i desteklediğini ve gerçekleri söylemenin yalakalık olmadığını ifade eden Alan; "Şimdi Gazeteci Murat Çelik kardeşimiz kendi facebook adresinden bir yazı yazdı ve bende beğendim. Daha sonra bu gönderiyi takip ettiğim de çok şaşırdım. Çelik kardeşimizin tabiri şöyleydi; diğer iller şanssız, Bolu çok şanslı. Çünkü böyle bir valiye sahip. Üzülerek söylüyorum diğer illerin bu kadar şanslı olmadığını düşünüyorum diye bir tabir ve hemen peşinden de 10 tane Milletvekiliniz olacağına bir tane Zahteroğulları gibi valiniz olsun demiş. Bence Murat kardeşimiz burada yanlış söylemiş. Bende iddia ediyorum, Meclis dolusu Milletvekiline, Valimizi değişmem. Ben bunu kendi facebook adresime de yazdım ve bunu bir gazetede haber yaptı. Burada amacım yalakalık değil, gören göz var. Bugüne kadar gelmiş geçmiş, çalışan, en güzel, en dürüst Vali, Zahteroğullarıdır. Gerçeği söylemek yalakalık değildir, yalakalığın ne olduğunu da görüyoruz çeşitli basın organlarından veya internet ortamında gazetelerin altına yapılan yorumları da görüyoruz. Biz gerçekleri söylemekle mükellefiz, kimseyi kırmak amacımız değil. Bizimde eksiğimiz varsa söylerler, bizde o erdemliği gösterir çıkar özür dileriz" diye ifade etti.

26 Oca 2015 - 18:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaş - bende 15 yıllık memurum ama diğer valilerden bi farkı yok bunun. sadece biraz daha basınla haşır neşir o kadar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ocak 18:58