Antalya’daki Sel Bolu’ya Damladı

Haber; Ziya Eren   Kış sezonunun ve hava sıcaklarının normalin üzerinde seyretmesi meyve sebze fiyatlarına olumsuz yansıdı.   Antalya’daki seraların sel ve fırtınadan dolayı yıkılmasından sonra sebze ve meyve...

Haber; Ziya Eren

Kış sezonunun ve hava sıcaklarının normalin üzerinde seyretmesi meyve sebze fiyatlarına olumsuz yansıdı.

Antalya’daki seraların sel ve fırtınadan dolayı yıkılmasından sonra sebze ve meyve fiyatları da sele kapılıp gitti. Vatandaşlar bazı meyve ve sebzeleri mecburiyetten aldıklarını vurgularken, sebze ve meyve fiyatlarının ortalamanın üzerinde olduğu için alamadıklarından yakındılar. Konu ile ilgili olarak konuşan vatandaşlar pazar fiyatlarını oldukça pahalı bulduklarını vurgulayarak; “Eskiden pazarlara korkmadan çıkardık “şimdi fiyatlardan korkumuza tezgâhlara yanaşamıyoruz. Şimdi bazı sebze ve meyveleri tadımlık alabiliyoruz” dediler. Öte yandan ürünleri elinde kalan Pazar esnafı bu pahalılığı genel olarak Antalya’daki seraların sel ve fırtınadan zarar görmesine bağladı ve vatandaşın haklı olduğunu belirtti.İşte Bolu pazarındaki meyve ve sebze fiyatları: Domates 2-3,5 lira, Marul, kıvırcık, karnabahar 2 lira, 1 kg sarımsak 8 lira, soğan 1 lira, Havuç 1 lira, Üzüm 5 lira, Kırmızı Biber 4 lira, Patlıcan 3,5 lira, Portakal 2 lira, Salatalık 1,5 lira, Bal Kabağı 1 ila 2 lira.

Bu senenin zam şampiyonu olarak tezgâhlar da yalnız kalan sebze ise kg fiyatı 6 lira ile Bakla oldu. Balık fiyatları ise Alabalık tane 2,5, Somon kg 24 lira, Hamsi kg 7 ila 8 lira, İstavrit kg 8 lira, Levrek ise Kilosu 30 lira’dan alıcı buluyor.

28 Oca 2013 - 18:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.