Araplar borcunu ödemeyince iflas etti

İlimizin Mudurnu İlçesinde inşa edilen ve son dönemde sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. Şirket yöneticileri ise karara itiraz etti.

HABER: KASIM ŞAHİN

Ekonomideki sarsıntının en fazla etkilediği sektörlerden biri olan gayrimenkulde bir kötü haber de Bolu'dan geldi. Mudurnu'da 750 bin metrekare arazi üzerinde 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Burj Al Babas adlı projenin sahibi şirket için mahkeme iflas kararı verdi. Geçen haziran ayında İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulunan Sarot Group bünyesindeki Burj Al Babas Termal Turizm Pazarlama İnşaat Taahhüt Limited Şirketi'ne 3 ay süre verilmişti. 9 Kasım 2018 günü yapılan duruşmada komiser heyetinin gönderdiği raporu dikkate alan mahkeme heyeti, konkordatonun başarıya ulaşma şansı olmadığını belirterek iflas kararı verdi.

Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, iflas kararını temyize götüreceklerini söyledi. Şirketin taşeron firmalara 40 milyon lira civarında borcu olduğunu kaydeden Yerdelen, “732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede yabancı yatırımcılara 350 mülk sattık. Ancak seçimden sonra Dubai, Bahreyn, Kuveyt gibi ülkelerden alıcılar taksit ödemelerini yapmamaya başladı. Art niyetli olsak kaçar giderdik. İflas kararını kaldırıp, yapımı başlayan 587 villanın inşaatını tamamlayacağız” diye konuştu.

Son dönemde sosyal medyada projenin mimarisinin ve yoğunluğunun tartışma konusu olduğunun hatırlatılması üzerine Yerdelen, “2011-2014 yılları arasında araziyi topladık. Ardından İçişleri Bakanlığı'na projemizi sunduk ve ‘Kamu yararı vardır' belgesi aldık. Valilik toprak incelemesini, belediye imar planını yaptı. Daha sonra yabancıların taleplerini dikkate alarak projenin mimarisini geliştirdik. Tasarım yapılırken Galata ve Kız Kulesi'nden de esinlenildi. Bilgisayar başından atıp tutmakla olmaz, gelsinler Burj Al Babas'ı yerinde incelesinler” ifadelerini kullandı.

Burj Al Babas projesinin yükseldiği arazinin imarlı olduğunu kaydeden Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, “Sosyal medyada dolaşan fotoğraflar yan taraftan ve yukarıdan çekildiği için yoğunluk görünüyor. projede İmar Kanunu'na aykırı hiçbir işlem yok. Bazı kişilerce yapılan şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü proje için soruşturma başlattığı ve projenin yasalara uygun olduğu bakanlıkça da belirlendi. Arazide hiç ağaç kesilmedi. Arap ülkelerinde pazarlanan projenin ‘gelişmiş bir köy’ olarak sunuldu. Bu proje Arapların yeşile ve doğaya olan özlemi için yapılmış bir proje. Ayrıca ilçemizin nüfusu 25 binden 5 bine düştü. Mudurnu'da yeni yatırımlara ihtiyaç var. Su boşa akıyor ve biz de termal turizmine yönelik yatırımları destekliyoruz. Projenin mimarisine başta karşı çıkmıştım ama yabancılara yönelik bir proje olduğu için belediye meclisinde kabul gördü. Mudurnu Belediyesi projede bugüne kadar 732 adet yapının inşaatı için ruhsat verildi” diye konuştu.

Projenin internet sitesinde yer alan bilgilerine göre dövizle satışı yapılan villaların fiyatı 370 bin dolar ile 530 bin dolar arasında değişiyor. Devre mülk olarak da kullanılabilen yapıların içinde termal havuz ve sauna bulunuyor.732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, yabancı yatırımcılara 350 mülk satıldı. Ancak seçimden sonra Dubai, Bahreyn, Kuveyt gibi ülkelerden alıcılar taksit ödemelerini yapmamaya başlayınca, şirket zor duruma düştü.

20 Kas 2018 - 10:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.