Azmetti okudu 55 yaşında avukat oldu

Bolu Barosu’na kayıtla avukat Ekrem Asma’nın 55 yaşındaki ağabeyi 1 çocuk babası ve aynı zamanda emekli Orman Mühendisi olan Erdoğan Asma, azmetti okudu avukat oldu. 55 yaşındaki avukat Asma tabelasını kendisi gibi avukat olan kardeşinin elinden aldı.

Azmetti okudu 55 yaşında avukat oldu
Haber albümü için resme tıklayın
Özel Haber: Kasım ŞAHİN

18 yaşındayken babasını ansızın kaybeden ve 3 kardeşine annesine babalık görevini üstlenen Erdoğan Asma, ilk olarak Orman Mühendisliğini kazandıktan sonra okulu bitirip Bolu Orman Bölge Müdürlüğünde göreve başladı. 1987 yılında yeniden üniversiteye girip İstanbul Hukuk Fakültesini kazandı.

Ancak, kardeşlerine ve annesine bakmak zorunda olan Asma, kaydını dondurarak Bolu Orman Bölge Müdürlüğünde emekli oluncaya kadar görevini sürdürdü. Bu yıllarda kardeşi Ekrem Asma ise hukuk fakültesini bitirerek Bolu’da avukatlık mesleğine başladı.

Orman Mühendisi iken evlenen bir çocuk babası olan Erdoğan Asma, emekli olduktan sonra aftan da yararlanarak İstanbul Hukuk Fakültesine kaydını yaparak 4 yıl boyunca okudu ve mezun olduktan sonra da avukat kardeşi Ekrem Asma’nın yanında bir yılda staj yaptı.

Stajını tamamladıktan sonra avukatlık mesleğine ilk adımı nedeniyle Bolu Barosunda cüppe giyme ve avukatlık tabelasını alma töreni düzenlendi. Törende Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay ile avukat kardeşi Ekrem Asma’nın elinden aldı.

Avukatlık mesleğini çok sevdiğini belirten ve 55 yaşında avukat olan Erdoğan Asma, şunları söyledi; “18 yaşındayken babamızı kaybettik. Avukat kardeşim ise 7 yaşındaydı. Biz 4 kardeşiz. Aileme bakmak zorunda kaldım. Ama yılmadım, Orman Mühendisliğini kazandım, bitirdikten sonra Bolu Orman Bölge Müdürlüğünde göreve başladım. Evlendim, bir çocuğum oldu. Ancak, alimizin yükü hep benim üzerimdeydi. Avukatlık mesleğini de çok seviyordum. Emekli olduktan sonra ikinci üniversitem olan İstanbul Hukuk Fakültesinde okumaya başladım, fakülteyi bitirdim, kardeşimin yanında staj yaptım ve en sonunda emellerime kavuştum. Meslek hayatıma kardeşimin ofisinde devam edeceğim. Birlikte avukatlık yapacağız. Öğrenmenin yaşı yoktur” dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.