Bağ-Kur primini gününde ödeyene indirim

Asgari ücretin bin 300 lira olması sonrası esnafın ödediği Bağ-Kur primlerinin de yükseldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Esnafımızın primlerle ilgili beklediği iyileştirme Hükümetimiz tarafından TBMM'de yapıldı. Eğer esnafımız 568 lira olan primini zamanında öderse, 485 lira yani 83 liralık indirimden her ay istifade edebilecek. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız gereği AK Parti Hükümetinin reformları devam ediyor" dedi.

HABER: KASIM ŞAHİN


AK Parti iktidarı milletinden aldığı destek ile bir yandan terör ve onun etkileri ile mücadele ederken bir yandan da reformlarına devam ediyor.

Yaşanan darbe girişimi ve terör olaylarının ülke ekonomisine yarattığı etkileri azaltmak için yeni düzenlemeler ve reformları hayata geçiren AK Parti iktidarı, son olarak zamanında primini ödeyen Bağ-Kur'lu esnafa indirim getirdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti iktidarının insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla ekonomik alandaki halkımızı rahatlatacak adımları atmaya devam ettiğini söyledi.

1 Kasım seçimlerinde verdikleri sözleri yerine getirmenin huzurunu yaşadığını ifade eden Doğanay; "Emeklilerimize seçimden önce vereceğimize söz verdiğimiz 'seyyanen 100 lira' zammı, söz verdiğimiz gibi verdik. 'Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız.' dedik onu da sağladık. Esnafımıza yük getiren sosyal güvenlik destek primlerini önce düşürerek sonra da ortadan kaldırdık. Bu yükü devlet kendi sırtına aldı. Vatandaşlarının üzerinden onu alarak rahatlattı, böylece esnafımız çok önemli bir kolaylıkla karşı karşıya kaldı" diye konuştu.

Asgari ücretin yükselmesine bağlı olarak esnafın ödediği Bağ-Kur primlerinin de yükseldiğini anımsatan Doğanay, esnafın ödediği primin yaklaşık 120 liralık artışla 568 liraya geldiğini ifade etti.

Esnafın bu konuda kendilerinden iyileştirme beklediğini aktaran AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Bu konudaki düzenlemeye ilişkin yasa TBMM'den çıktı ve inşallah önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacak. Bundan ilimizdeki esnaflarımızla birlikte 2 milyon 790 bin esnaf istifade edebilecek. Eğer esnafımız 568 lira olan primini zamanında öderse, 485 lira yani 83 liralık indirimden her ay istifade edebilecek. Esnafımızın bunu iyi anlayacağını ve primlerini zamanında ödeyerek bu indirimden ve destekten yararlanmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.


28 Ağu 2016 - 15:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.