Baruş'dan duyarlı davranış

Türk Kızılay’ın 148. Yıldönümü dolayısıyla Bolu Kızılay Şubesi ile Bolu Kamu Hastaneler Birliği işbirliğiyle başlatılan ‘İyilik Kanımızda Var’ kampanyasına Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş kan bağışında bulunarak destek verdi.

Haber: ERDAL TANRIVERDİ

‘İyilik Kanımızda Var’ kampanyasına destek vermek için İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi bahçesinde bulunan Kızılay Kan Merkezi otobüsüne eşi Nagihan Baruş ile birlikte giden Bolu Valisi Aydın Baruş, kan bağışında bulunmadan önce kendisine verilen formu doldurdu. Formu doldurduktan sonra kan bağışı otobüsüne binerek kan veren Vali Baruş, bu sırada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. B RH+ kan grubunu taşıdığını söyleyen Vali Baruş, kendi kan grubunun zor bulunan grupta olmamasına rağmen kan bağışında bulunmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Daha önce ameliyat olan kendi çocuğu için ve bağış maksatlı kan bağışlarında bulunduğunu söyleyen Vali Baruş, “Şimdiye kadar 3-4 defa kan verdim. Bazen zor durumda bir hastaya bir kez de kendi çocuğum ameliyattayken verdim. İnsanın kendisi bu duruma maruz kaldığı takdirde bilinç düzeyi daha da artıyor. Hepimizin böyle bir günü gelir mutlaka. Dolayısıyla bu konuda gerekli duyarlılığı gösterelim” diye konuştu.

BU KONUDA HERKESİN BİLİNÇLİ OLMASI LAZIM”

Vali Baruş, “Benim kan grubum B RH Pozitif . Pozitif grubu genelde bol bulunan kan olarak nitelenir. Daha önce de kan verdim. Sağlığım açısından çok faydalı olduğunu gördüm. Vücudun hem kendini yenilemesi hem de yeni kan hücrelerinin üretimi bakımından vücuda bir rahatlık sağlıyor. Kızılayımız bu kampanya ile vatandaşlarımızda bu bilinci arttırmak için çalışıyor. Zor durumda olan hastalarımıza, yaralılarımıza kan ulaştırabilme anlamında Kızılay’ın vermiş olduğu hizmetler son derece önemli. Bizlerin de buna destek olması lazım. Bütün vatandaşlarımızı özellikle de gençlerimizi kan verme kampanyasına davet ediyorum. Bolu ilimiz kan bağışında bulunma bakımından sevindirici bir düzeyde. Kan verme konusunda vatandaşlarımız da önemli bir bilinç olduğunu görüyorum. İnsan her zaman başına bir iş gelebileceğini, kendisinin de kan ihtiyacı olabileceğini düşünmeli. Zaman zaman başımıza üzücü kazalar gelebiliyor. Yakınlarımız için kan talebinde bulunabiliyoruz. Zor durumda kalmamak içinde bu bilinci toplumumuzda yerleştirebilirsek özellikle az bulunan kan konusunda vatandaşlarımız bu konuda duyarlı davranırlarsa hastalarımıza zamanında kan ulaştırılır. Onları sağlıklarına kavuşturabiliriz. Basına da kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı olan basın mensubu arkadaşları da kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Vali Baruş kan verme işleminin ardından bir süre kan veren vatandaşlarla sohbet etti.

Kan bağışında bulunan Vali Baruş’a Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.Metin Tahaoğlu ile Bolu Kızılay Şube Başkanı Dr.Abdullah Danışman da eşlik etti.

04 Kas 2016 - 15:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.