Başkan Özcan, istifa etti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği (BEKAB) başkanlığından istifa etti.  Özcan, “Sırf ben başkanım diye birlik girişimlerini engelleyenlerin önünü açmak adına bu kararı alıyorum” dedi.

Haber: N. Halid Altundal

Evsel nitelikli katı atıkların çevreye zarar vermeden bertarafını sağlamak, çevre kirliliğini azaltmak, katı atık depo sahalarından azami istifade etmek ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kurulan BEKAB’ın olağan toplantısı Bolu Belediye Başkanı ve BEKAB Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Bolu Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda BEKAB Başkanı Tanju Özcan, bir yıldır sürdürdüğü bu görevinden istifa edeceğini duyurdu. BEKAB Başkanlığı’ndan istifa etme kararına ilişkin birlik üyelerini bilgilendiren Özcan, “Sırf ben başkanım diye birlik girişimlerini engelleyenlerin önünü açmak adına bu kararı alıyorum. Artık bundan sonra top beni engelleme üzerine siyaset geliştirenlerde. Tekrar altını çizerek söylüyorum: Biz Bolu Belediyesi olarak yine elimizden geleni yapacağız, onlarda gereğini… Artık bahaneleri kalmadı, BEKAB’ın sorunlarını çözsünler.” diye konuştu.

“PROJENİN ENGELLENDİĞİNİ GÖRÜYORUM”

Konuyu Vali Amet Ümit ile görüştüklerini ifade eden Özcan, “Valimize bu konuyu istişare ettim, ‘Sayın Valim Bolu’nun genelde ilgilendiren bir konu. Benim siyasal görüşümden, dünya görüşümden dolayı bu projenin gecikmesinden endişe duyuyor, engellendiğini görüyorum. Bu sebeple bu görevi bırakmak istiyorum, işler daha hızlı yürüyebilirsin diye’ dedim. ” ifadelerini kullandı.

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Bolu Belediyesi olarak BEKAB’ın yüzde 70 paydaşı olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini kaydeden Özcan, son olarak şunları söyledi: “Biz Bolu Belediyesi olarak neredeyse biz BEKAB’ın yüzde 70 paydaşıyız. Üzerimize düşen yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Hatta buranın ihalesi gerçekleştirilebilirse, lot alanlarının yapımı konusunda kendi iş makinelerimizle lojistik destek vermeye hazırız. Ancak benim bu görevde kalmam işleri yavaşlatabilir endişesi ben de oluştu. Bu tür projelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe falan da alınabilmesi söz konusu.. Mesela Zonguldak sorunu nasıl çözdü. Birliğin başkanı Zonguldak Valisi’ydi ve orada bütün ilçeleri kapsayacak şekilde Zonguldak’ta bu depolama alanı ve tesis kuruldu. Burada eğer acele etmezsek, adım atmazsak tahsis süremiz ile ilgili sorun yaşayacağız. O yüzden bir an önce işlerin hızlanması lazım. Bu yüzden benim bu birliğin başkanlığını bırakmam birliği hayrına olabilir, bazı işleri kolaylaştırabilir düşüncesiyle ben böyle bir karar aldım. Toplantının gündemini kapattıktan sonra, yarın tarihli istifa dilekçemi sayın valimize ulaştıracağım. Bundan sonra olması gereken; Sayın Valimizin başkanlığında BEKAB toplanır ve yeni başkanını seçer. ”

12 Ağu 2020 - 10:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.