Başkan Yılmaz, koltuğunu çocuk başkana devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, 100. Yıl Ortaokulu 8/A öğrencisi Ata Demirel, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan koltuğu devraldı. Çocuk Başkan Demirel makamda yaptığı açıklamada, Bolu’nun Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ve böyle bir ilde bir günlüğüne de olsa Belediye Başkanlığı yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu devretti. Başkan Yılmaz’dan koltuğunu, 100. Yıl Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencilerinden Ata Demirel devraldı. Türkiye’nin gözbebeği olan Bolu’da bir günlüğüne de olsa Belediye Başkanı olmanın gurur verici olduğunu söyleyen çocuk başkan Ata Demirel “ Bolu Türkiye’nin gözbebeği ve cennetten koparılıp yeryüzüne bırakılmış bir kent. Böyle bir kentin bir günlüğüne dahi olsa Belediye Başkanı olmak gurur verici. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan kalıcı eserlerle iz bırakıp tarihe not düşebilmektir. Bu anlamda Belediyemizin çok sayıda çalışması bulunmaktadır ve bu çalışmalar tabi ki sadece yollar ve parklar değildir. Bir belediye olarak sosyal ihtiyaçları da düşünüp bunlara da çözüm üretmemiz gerekmektedir. Ayrıca 100. Yıl Ortaokulu’nun gerekli çalışmalar başlatılıp bir kantine kavuşturulması konusunu da rica ediyorum. Bugünün hem Türk çocukları hem de dünya çocuklarına armağan edilen bir gün olduğundan, bugün hizmetlerimizin daha ziyade çocuklara yönelik olmasını istedim. Siz büyüklerimizden de Suriye ve Filistin başta olmak üzere savaşın olduğu her yerdeki çocukları gözünüzün önüne getirmenizi ve o çocuklar için gerekli girişimlerde bulunmanızı istiyorum.” Diye konuştu . Başkan Yılmaz, çocuk başkanın konuşmasının ardından, “ Görüyorsunuz, bu dönemdeki çocuklarımız başkanlık makamını doldurabilecek kapasitede çocuklarımız” dedi. Yılmaz daha sonra çocuk başkana, belediye çalışmaları ile ilgili herhangi bir problem olduğunu düşünüyorsa, gerekli birim müdürlüklerini buradan arayarak çözülmesi için talimat verebileceğini söyledi. Programın devamında çocuk başkan Ata Demirel, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a bazı sorular sordu. Demirel’in, Bolu’ya tramvay yaparak ulaşım giderlerini düşürmeyi ve modernleşmeyi düşünüyor musunuz? Şeklindeki sorusuna, Başkan Yılmaz “ Tramvaya iki konuda çok sıcak bakmıyorum. Bunlardan birisi yeterli müşteri olmayınca tramvay çok rantabl olmuyor. İkincisi ise, çevre duyarlılığı açısından tramvayın geçtiği bütün bölgelerde direk ve teller sebebiyle son derece kötü bir görüntü kirliliği oluşuyor. Bu sebepler beni oldukça rahatsız ediyor ve bu sebeple tramvaya çok sıcak bakmıyorum. Fakat toplu ulaşımın daha rahat ve modern şekilde yapılmasını sağlamak için farklı sistemler de arıyoruz.” Şeklinde cevapladı. Başkan Yılmaz’ın çocuk başkanın sorularını yanıtlamasının ardından, Vali İbrahim Özçimen’den koltuğu devralan çocuk Vali, çocuk Belediye Başkanı’nı arayarak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Çocuk Başkan Ata Demirel, çocuk Vali’ye, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve kısa süre içerisinde bitirileceğini söyledi. Başkan Yılmaz son olarak, çocuk başkan Ata Demirel’in beraberinde gelen iki öğrenci, okul müdürü ve bir öğretmenine hediyelerini takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

23 Nis 2013 - 21:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.