Başkan Yılmaz, lokomotifin maliyetine açıklık getirdi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) kiralama yoluyla tahsis edilen ve ilimize getirilen lokomotifin yıllık 300 bin TL’ye kiralandığı ile ilgili haberlere cevap verdi. Yılmaz, asıl rakamın 1 lokomotif ve 2 vagon için yıllık toplam 2 bin 500 TL olduğunu belirtti.

Başkan Yılmaz, lokomotifin  maliyetine açıklık getirdi
Başkan Yılmaz, lokomotifin  maliyetine açıklık getirdi
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi tarafından kiralanan lokomotifin 300 bin TL gibi bir rakama kiralandığı yönünde çıkan haberlere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Bolu Belediyesi arasında imzalanan resmi protokol ile trenin yıllık toplam 2 bin 500 TL’ye kiralandığının altını çizen Başkan Yılmaz, “Karaçayır Parkı’na yerleştirdiğimiz lokomotif, önce Bakanla ve sonra ilgililerle görüşülerek uzun bir süreç sonrasında ilimize gelen bir lokomotiftir ve bunun da bize maliyeti yıllık 1.328 TL’dir. Ayrıca 2 tane de vagon aldık ve bu vagonların da bize maliyeti yıllık 1.176 TL olacak. Yani toplamda lokomotif ve iki vagonun bize yıllık maliyeti 2 bin 500 TL’dir. Sayın Erhan Beykoz Belediye Meclis üyemizdir ve hatta Bolu’da belediyecilikle ilgili birçok konuda bizi uyaran birisi olduğu için de kendisine teşekkür ediyorum ama bunları da öğrenir diye umut ediyorum.” diye konuştu. Yılmaz; “Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, biz bu lokomotifi ve vagonları bin liraya da alabiliriz, 300 bin liraya da alabiliriz hatta 500 bin liraya da alabiliriz. Biz bunu bir yolsuzluk yaparak mı almışız. Eğer böyle bir sıkıntı var ise gerekli makamlar ve merciler bellidir. Resmi rakamlar da belgeleri ile birlikte isteyen herkese istediği zaman verilecektir. Ayrıca son olarak şunu da söylemem gerekirse ben Bakandan sadece bu lokomotifi ve vagonları istemedim. Bir adet uçak ve bir adette gemi istedim kendisinden. İnşallah zaman içerisinde bunlarda gelecek” şeklinde konuştu.







17 Ağu 2013 - 21:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

metin - çamur at izi kalsın tren gelirhoş gelir dümanı olmasada bazılarına boş gelir konuş konuş hepsi bir karış devam başkan yolun açık olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 21:02