Başkanlık sistemi Diktatörlüğü getirir ##hb_manset.gif

CHP Gaziantep milletvekili Ali Serindağ başkanlık sisteminin Türkiye’nin üniter yapısını zayıflatacağını söyleyerek; “Bu sistem ülkemizi diktatöryal bir yapıya sürükleyecektir” dedi.   Eski...

CHP Gaziantep milletvekili Ali Serindağ başkanlık sisteminin Türkiye’nin üniter yapısını zayıflatacağını söyleyerek; “Bu sistem ülkemizi diktatöryal bir yapıya sürükleyecektir” dedi.

Eski Bolu Valisi ve CHP Gaziantep milletvekili Ali Serindağ dün CHP Bolu İl ve İlçe örgütünü ziyaret etti. Partisi tarafından Bolu denetmenliği görevinin kendine verildiğini söyleyen Eski Bolu Valisi Serindağ “Buraya bir denetmen olarak değil bir dost olarak geldim. Bolu’da çok güzel yıllarım geçti. Bolu’yu o yüzden unutmam mümkün değildir.” Dedi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini söyleyen Serindağ; “Suriye konusunda Türkiye geçmişte izlediği denge politikalarını bir kenara bırakarak taraflı bir politika izlemeye başlamıştır. Bu yüzden sözü geçmişte dinlenen bir devletken şimdi sadece bir tarafın dinlediği bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya tarafından da Türkiye’miz gittikçe yalnız kalan ve müttefikleri tarafından terk edilen bir ülke konumuna gelmeye başlamıştır” şeklinde konuştu. Türkiye’de zam sağanağının devam ettiğini, doğalgaz’a % 40-50 oranında zam geldiğini söyleyen Serindağ; “Buna rağmen enflasyonun nasıl olupta artmadığını merak ediyorum. Şimdi sokağa çıksak çok sayıda işsizle karşılaşırız. İşsiz sayında da günden güne bir artış var.Gerçek böyle iken Türkiye’de işsizliğin nasıl olupta azaldığını merak ediyorum” diye konuştu.

İLÇE VE BELEDİYE SINIRLARININ DEĞİŞTİRİLMESİNDE UYGULANAN KRİTERLER DİKKAT ÇEKİCİDİR

Hükümetin 29 ilde il özel idarelerini kaldırmaya hazırlandığını söyleyen Serindağ; “İlk etapta bu uygulama Bolu’yu etkilemeyebilir ama bunda şöyle bir sakınca vardır. Hükümet halkımıza daha sağlıklı hizmet vermek için bunu uygulamak istediğini söylüyor. O zaman Bolu şimdiden daha sağlıklı hizmet alamayacak olan 52 il arasında yer alıyor. Bolu’nun ve 52 ilin kabahati ne? Madem öyle Bolu gibi illeri de bu kapsam içine dâhil edelim. Ben buna Bolu gibi illerin hükümet tarafından 2.sınıf iller arasında görülmesi olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.13 ilin daha büyükşehir yapılmasının ardındaki en büyük etkenin “rant” olarak değerlendirebileceğini vurgulayan Ali Serindağ; “Hükümet yerel seçimlerinde başarılı olamadığı özellikle kıyı şeridindeki bazı yerlerin sınırlarını değiştirerek buralara erişmeyi hedefliyor. Buradaki en büyük etken bence rant unsurudur. İlçe ve Belediye sınırlarının değiştirilmesinde uygulanan kriterler dikkat çekicidir. Hatay’da insanların inanç boyutuna göre bir sınır tespit edilmesi bölge halkının inanç dünyası açısından bir tehdittir. İstanbul’da Sarıyer belediyesinin sınırlarına bazı yerlerin katılmasındaki parametreler dikkat çekicidir. Tüm bunları Yabancılar mülk satışı ve kentsel dönüşüm ile birlikte ele alırsanız ortaya nasıl bir tablo çıkacağını görebilirsiniz. Bu yüzden ben Türk halkının yerel seçimlerde hükümete en iyi cevabı vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

BU SİSTEM TÜRKİYE’NİN ÜNİTER YAPISINI ZAYIFLATIR

Son günlerde Türkiye’nin gündemine gelen başkanlık sisteminin Türkiye’yi diktatöryal bir yapıya sürükleyeğini de sözlerine ekleyen Serindağ; “AKP hükümeti birkaç yıl önce Cumhurbaşkanını halk seçsin demişti. O halde cumhurbaşkanının yetkilerini artırmak varken neden böyle bir uygulamaya gerek görülmüştür? TBMM son yıllarda formalitelerin yerine getirildiği bir kurum haline geldi. Eskiden rahatça izlenen meclis Tv akşam 7’den sonra meclis oturumlarını yayınlamamaya başladı. Bu sistem Türkiye’nin üniter yapısını zayıflatarak ülkemizi diktatöryal bir yapıya sürükleyecektir” dedi.

PARTİMİZİN İKTİDAR OLACAĞINA İNANIYORUM

AKP’nin oylarının düşmeye başladığını da vurgulayan Serindağ basın mensuplarının

AKP’nin oyu artmayabilir ama son yapılan anketlerde CHP’nin de oyu artmıyor. CHP % 25 bandına sıkışmış görünüyor “ şeklindeki soruyu “ Anketler her zaman doğruları yansıtmaz. Gerçek sonuç seçim sandığında ortaya çıkar.Ben bu yüzden halkımıza güveniyorum.Partimizin iktidar olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu .

09 Kas 2012 - 21:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.