Bayramda ulaşım ücretsiz olacak

Köprü, otoyol ve toplu taşımaların ramazan bayramı boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı resmi gazetede yayınlandı.

Haber: Süleyman Kurt

Ramazan bayramı arifesinde alınan bu kararla ülke genelinde kullanımda olan köprüler, otoyollar ve toplu taşıma araçları, ücretsiz bir şekilde kullanılabilecek. 30 Mayıs saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar, 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projeler hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Karara göre, 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

Bolu’da şehir içi ulaşım ücretsiz mi olacak?

Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı, Bolu’yu da kapsıyor. Ulaşım imkânı Bolu’da 2 gün ücretsiz olacak.

BOLU ŞEHİR İÇİ ULAŞIMÜCRETLERİ NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası akaryakıta gelen zamlar ve zorunlu giderlerin karşılanamaması gerekçesiyle belediye meclisinden toplu taşıma ücretlerine zam talep etmişti. Özel halk otobüs ücretlerine yapılan zamlar mecliste tartışmaya neden oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çekimser oy kullandığı meclis oylaması sonucu Bolu Şehir içi ulaşım ücretleri yenilendi.

İşte bayramda vatandaşlara tanınan ücretsiz ulaşım hakkı bittikten sonra uygulanması beklenen şehir içi ulaşım ücretleri.


ÖNCEKİ ÜCRET

2022 ÜCRET

Sivil Taşıma TAM

5 TL

7 TL

İndirimli Öğrenci

3.75 TL

5 TL

Bolu-Dağkent TAM

5 TL

7 TL

Bolu-Dağkent İndirimli

3.75 TL

5 TL

Bolu-Higway TAM

6 TL

8.50 TL

Bolu-Higway İndirimli

4.25 TL

5.50 TL

Bolu-Akçaalan-Dereceören TAM

10 TL

14 TL

26 Nis 2022 - 12:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.