Belediye kursları meyvelerini verdi

Bolu Belediyesi ve Bolu Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının 2014-2015 dönemi yılsonu sergisi açıldı. Yıl boyunca açılan 80 kursa katılan bin 600 kursiyerin sergide yerini alan birbirinden güzel el emeği ürünleri gezenler tarafından beğeni aldı.

Belediye kursları meyvelerini verdi
Haber albümü için resme tıklayın

Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının 2014-2015 dönemi yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Bolu Belediyesi ve Bolu Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan 80 kursa katılan toplam bin 600 kursiyer, açılan sergide yıl boyunca öğrendiği ve uygulamaya geçirdiği ürünlerini sergileme imkânı buldu.

İsmetpaşa Caddesi üzeri, Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkın en üst katında bulunan kurs ve sergi alanında gerçekleştirilen yılsonu sergisinin açılışına, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Müftüsü İzani Turan, Bolu İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bayır, kurs hocaları ve kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Burada zaman içerisinde Bolu’ya has ürünler çıkacak”

Açılış öncesi bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Halk eğitim ile bu yıl 80 tane kursu belediye ile birlikte açmış. Sadece belediye ile açılan kurslarda bin 600 kişiye ulaşmışız bir de halk eğitimin kendi açtığı kurslar var. Böylelikle halkla iç içe olan bir yapıya doğru gidiyoruz. Halk eğitim kursları içerisinde bir dostluklar kazanılıyor. Bir de bütün insanlar buraya gelerek deşarj olarak rahatlıyor. Aynı zamanda bir şeyler öğreniyor. Ondan sonra böyle bir kermes yapıyoruz ve iş bitiyor. Şu an bulunduğumuz mekan inşallah kermesten sonra da ürettiklerinizin sergilenip pazarlanabileceği bir olsun diye bu yapıyı oluşturduk. Buranın içerisinde hem kurslar yapılacak dershanelerimiz var. Hem de birebir üretirken kim ne istiyorsa kendisine ürettirebileceği gibi kurs bittikten sonra da elde bekleyenlerin satılabileceği ve eve bir gelir elde edilebileceği ve aynı zamanda da bundan dolayı da zaman içinde Bolu’ya has ürünlerin çıkabileceği bir merkez olsun istiyoruz. Biz Atatürk Orman Parkı’nda yöresel ürünlerle ilgili yaptığımız çalışmayı ta o zaman başlamıştık ama başarılı olamadık. Bu sefer başarılı olmak istiyoruz. Eğer bu sefer de başarılı olamazsak bir daha adım atamayız. Bu sefer başarılı olmak için de sizlere ihtiyacımız var. İlk defa geçen günlerde burayı işletmek için 3 tane arkadaş bana müracaatta bulundu. İnşallah onlar başarılı olur ya da onlarla beraber başarılı olacak insanlar çıkar ve bu işi yürütebiliriz. O zaman hem yöresel ürünler dediğimiz halk eğitimin açtığı kurslarda üretilenlerin tamamı zaman içerisinde sadece merkezde değil ilçelerinde de üretilenlerin satılabileceği sergilenme mekanı olacak. Büyük bir alan. Bu kadar büyük bir vitrin Bolu’da hiçbir dükkanda hatta Türkiye’de hiçbir işyerinde yok. Bunları değerlendirme benim işim değil. Bu iş Halk Eğitim Merkezinin işi. Her türlü altyapıyı kurmaya ve yatırımı yapmaya hazırız. Ama işletmeye talip değiliz. İşletmesini sizler yapacaksınız. İnşallah doğru bir işletme kurarak üretilenleri paraya çevirecek ve Bolu’ya has ürünler mekanizmayı gerçekleştirebilirsek biz görevimizi yapmış sayılırız” dedi.

“Başkanımızın buradaki projesi çok güzel bir proje”

Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Kadınlarımız kızlarımız ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri burada sergiliyorlar. Başkanımız burayı alışveriş merkezi haline dönüştürmeyi düşünüyor. O proje çok güzle bir olay. Kadınlarımız için güzel bir fırsat. Ürettikleri ürünleri burada sergileyecekler ve insanların beğenisine sunacaklar. Bolu’ya dışarıdan gelenler de bundan sonra geleceği ve ziyaret edeceği bir merkez Olacak. Ben halk eğitimle birlikte bu sergiyi açan öğretmenleri, öğrencileri kutluyorum. İnşallah bundan sonra da bu gayretle başarılı bir şekilde üretmeye devam ederler. Onların en ufak bir kurdele satması bile ülkemizin kalkınmasında damla gibi büyük bir etki yapar. Hiç değilse aile ekonomilerine katkıda bulunurlar. Buradan mezun olan kadınlarımız ve kızlarımız sosyal yardımlaşma vakfına da kayıt olursa proje yaparlar. Ayrıca KOSGEB’e de müracaat ederek para alarak atölye kurabilirler. İş kurmak ve işlerini geliştirmek isteyen kadınlarımız için bunlar güzel fırsatlar”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi. Sergide bulunan birbirinden güzel yüzlerce el emeği ürün büyük beğeni ve tebrik aldı. HABER MERKEZİ

10 Haz 2015 - 20:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.