Belediye’de tehdit skandalı

Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay, belediye’de taşeron olarak çalışan işçilerin Hak İş sendikasına geçmeleri için daire müdürleri tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Haber: Semih Baykal

Bolu Belediyesinde ta ş eron firmada ç al ış an i şç ilere Daire M ü d ü rleri tarafından baskı yapılarak Hak İş sendikasına geçmleri için tehdit edildiğini iddia eden Belediye İş sendikası Bolu Şube başkanı Sinan Ay; Bolu Belediyesinde ta ş eron firmada ç al ış an i şç ilere Daire M ü d ü rleri bask ı yaparak H ü k ü metine yak ı n sendika olan Hak- İş Sendikas ı na ge ç meleri i ç in tehditvari tav ı rlarla i şç ileri zorlamaktalard ı r. Bizler yapt ığı m ı z ara ş t ı rmada hangi Daire M ü d ü rlerinin bask ı yapt ığı n ı biliyoruz. İşç ilere Hak- İş Sendikas ı na Cuma g ü n ü ne kadar ge ç mezseniz sizi i ş ten çı kartaca ğı z tehditleri savurmaktalard ı r. İşç ilerin istedikleri sendikaya ü ye olma ö zg ü rl ü kleri oldu ğ u halde, hatta Kanuni haklar ı oldu ğ u halde bu haklar ı n ı hi ç e sayarak i şç ileri huzursuz etmektedirler. Daire M ü d ü rleri kendi i ş lerini yapaca ğı yerde ta ş eron i şç ilerle u ğ ra ş malar ı ç ok manidard ı r. Daire M ü d ü rlerinin gariban i şç ilerle sendika konusunda u ğ ra ş malar ı na anlam veremiyoruz. AK Parti H ü k ü metinin Hak- İş Sendikas ı na yak ı nl ığı n ı her kes taraf ı ndan bilinmektedir. Belediye Ba ş kan ı veya Ba ş kan Yard ı mc ı lar ı ndan bir talimat olmasa Belediyede ki Daire M ü d ü rleri bu gibi i ş lere giremezler. Yerel se ç imlerin yap ı lmas ı na 1 y ı l gibi k ı sa bir zaman kalm ış ken, yar ı n hangi parti Aday ı n ı n Belediye Ba ş kan ı olaca ğı bilinmezken bu gibi ucuz basit i ş lerle u ğ ra ş anlar se ç imden sonra ne yapacaklar. Biliniyor ki Bolu ve ç evresinde ö rg ü tl ü olan Sendika Belediye İş Sendikas ı d ı r” dedi.

“YA Ş ANABİLECEK HUZURSUZLUKLAR I N VE S I K I NT I LAR I N SORUMLUSU BİZ OLMAY I Z”

Açıklamasının devamında Bolu Valisi Aydın Baruş’a ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a çağrıda bulunan Ay; “Her zamankinden daha ç ok birli ğ e, b ü t ü nl üğ e ve dayan ış maya ihtiya ç duydu ğ umuz bu g ü nlerde, i şç iler aras ı nda yarat ı lmaya ç al ışı lan bu bask ı ve ayr ış t ı rma ç ok manidard ı r. Bu bask ı y ı yapan m ü d ü rler, i ş yerinde, Belediyemizde ve Bolu muzda huzursuzluk yaratmaktad ı r. Belediye Ba ş kan ı m ı zdan bu bask ı lara m ü dahale etmesini bekliyoruz. Bask ı ve tehditlerin devam etmesi durumunda Belediyemizde ya ş anabilecek huzursuzluklar ı n ve s ı k ı nt ı lar ı n sorumlusu biz olmay ı z. Buradan Bolu Belediyesi ta ş eronlar ı nda ç al ış an i şç i arkada ş lar ı m ı z ad ı na Bolu Valimize de sesleniyoruz” diye konuştu.

“İŞÇ İLERİ TEHDİT EDEN M Ü D Ü RLERİ VE Dİ Ğ ER YETKİLİLERİ A ÇI KLAYACA ĞIZ”

Son olarak, baskıların devam etmesi halinde ikinci bir basın toplantısı ile bu tehditleri yapan daire müdürlerini ve yetkililerin adlarını açıklayacağını belirten Ay; “Bolu Belediyesi 696 Say ı l ı Kanun H ü km ü nde Kararname ile Belediye ş irketlerine ge ç irece ğ i i şç i listelerinde olmayan arkada ş lar ı m ı z bilin ki, i ş veren tehditlerine, bask ı s ı na maruz kalan arkada ş lar ı m ı zd ı r. Valilikte kurulacak olan itiraz komisyonunu bu konuda ş imdiden duyarl ı olmaya ç a ğı r ı yoruz. Bask ı lar ı n devam etmesi halinde yapaca ğı m ı z ikinci bir Bas ı n a çı klamas ı nda i şç ileri tehdit eden m ü d ü rleri ve di ğ er yetkilileri a çı klayaca ğı m ı z ı n bilinmesini isteriz. Diyece ğ imiz o dur ki herkes kendi i ş ine baks ı n. Memur memurlu ğ unu, i şç i i şç ili ğ ini yaps ı n.”

23 Oca 2018 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

04

Belediyeci - bolu belediyesi yerine seben belediyesi yazalım, olsun bitsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 11:16
03

Çalışan - belediyede ihsan ağcan'a dikkat edin. hangi taşı kaldırırsanız kaldırın altın bu isim çıkar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 11:16
02

Taşeron - sinan başkanın söyledikleri dogru .gecen hafta ici kadroya gececek taseron iscileri tek tek cagarip e devlet sifreleri istenerek üstü kapali ve zarif bir dille tehdit edip hak iş sendikasına basvurularını yaptırdılar.neymis belediye baskanı bu sendikayı uygun goruyormus. vay bee garjban işci sendika hakkıni bile özgürce kullanamıyor ne yazıkkı.herkes korkudan hak iş e uye oluyor .cünkü olmazsa biliyor işten atılacagını.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 11:16
01

Yıldız - boluda öyle bir saltanatlık ları varki sanki mafya gibiler belediye incelemeye alınsa herşey meydana çıkar herkeside böyle tehdit le korkutuyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 11:16