Beydili; “Ölümcül kazalar muhtarlığımdan beri sıkıntı”

Karacusu Beldesi Belediye Başkanı Celal Beydili, sürekli olarak Bolu’nun gündeminde yer alan Karacasu-Bolu arasındaki yol hakkında Bolu Olay Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Bu yolda ki ölümcül kazalar benim muhtarlığımdan bu yana gelen bir sıkıntıdır” diye konuştu.

HABER: Kasım ŞAHİN

Başkan Beydili, Karacasu yolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Hiç kimse burada önlem almaya kalkmadı, hiç kimse bu konu üzerinde çalışmadı, gündeme getirmedi. Ben Belediye Başkanı olduğum zaman karayollarına müracaat ettim. Üst yazı yazdım, gittim geldim. Giden Sayın Genel Müdürümüzle aramız iyiydi, Genel Müdür Muavini Mengenliydi hasbel kader iyi görüşüyorduk. Ben de rica ettim bu yol bir dizayn oldu, bir göbek oldu. Proje Karayollarının bir projesi, yol mevcut olan Karayollarının yoludur. Karayollarının yoluna müdahale etme şansım yok. Dördüncü Bölgenin kendi kanunları ve kriterleri var onları kimse etkileyemiyor. Bu yolda oluşan göbek biraz dar oldu ve sıkıntılar biraz daha artmaya başladı gibi geldi. Vatandaş huzursuz oldu ve tekrar müracaatlar görüşmeler oldu. Bu konu da AKP Bolu Milletvekili Sayın Ali Ercoşkun da bu konuda duyarlı ve yardımcı oldu. Tekrar Karacasu yolu çift yol oldu. Çift yol olduktan sonra aslında göbek büyümedi yol dar olduğu için göbek daha da ortaya çıktı. Biz böyle oluca buraya ışıklandırma istedik ama uygun görmediler. Daha sonra bende onlara hak verdim” dedi.

Beydili, açıklamasının devamında; “Çünkü örnek verecek olursak, buraya bir TIR girdiği zaman TIR'ın dorsesi yolu kapatıyor ve o zaman kazalar iyice artıyor. Aslında bakıldığı zaman bu yol son haliyle gayet uygundur. Yani artık burada yapılacak pek fazla bir şey yok. Ama halen daha görüşmelerimiz var. Ben Karacasu'nun girişinden Seben çıkışa kadar olan bu yolu istedim. Protokolle Belediye'ye devir olması, bakımı her şeyi biz üstlenelim dedim. Ama ne hikmetse olmadı. En son ben Trafik Komisyonunu çağırdım. Jandarmadan, Emniyet'ten, Bolu Belediyesi'nden, Karayollarından ekip olarak 8-10 kişiydik. İlk önce oturduk değerlendirmesini yaptık bu yolun ve sonra gittik yerini tatbikken gördük. Ben orada ki sıkıntıları anlattım, gösterdim. Resimler çekildi, raporlar tutuldu imzaladık ve gönderdik. Şu an beklemedeyiz. Buraya ışıklandırma olmuyorsa kedi gözü konulsun, radar işaretleri konulsun, ışıklandırma olsun , hız düşürücü levhalar konulsun dedik. Eğer buradan bir sonuç alınamazsa bizzat ben müracaat edeceğim müsaadesini alacağım ve oraya kendim önlem almaya çalışacağım. Bu konu da ben de çok rahatsızım ve halk oradan rahatsız oldu. Benim tek amacım Karacasu halkına eni iyi hizmeti vermektir” diye konuştu.

17 Ara 2014 - 19:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.