BGC Başkanı Güngör Basın Bayramı’nı kutladı

Basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü nedeniyle Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör, tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutladı.

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışı nedeniyle kutlanmaya başlanan basın bayramı nedeniyle Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör bir açıklama yaptı. Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Güngör, basının özveri isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekti. Güngör açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “24 Temmuz günü, basında sansürün kaldırılışının 105’üncü yıldönümü. 24 Temmuz, bildiğiniz gibi II. Meşrutiyet'te 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuz'da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. Bir başkaldırı simgesi olan 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Şurası hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, demokratik laik parlamenter ve hürriyetçi sistemlerde herkese ve her kesime verilen hak ve ödevler nitelikleriyle belirtilmişlerdir. Bu bağlamda biz basına düşen en büyük ödevlerden birisi de; içinde yaşadığı toplumun milli, ahlâki, insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktır. İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo - televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımız, temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı candan kutlar, tüm meslektaşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim”

24 Tem 2013 - 21:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.