BOLÇİ Dünya Markası Olacak…

Bolçi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy: ‘’BOLÇİ olarak güzel Bolu’muzun simgesi olmanın gururunu taşırken, yepyeni bir hizmet anlayışıyla yine rakipsiz ve eşsiz tatların peşinden koşuyoruz. Hedefimiz büyük, dünya markası olacağız…’’ dedi.

BOLÇİ Dünya Markası Olacak…
BOLÇİ Dünya Markası Olacak…
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Haber; Mehmet Engin

Doğal güzellikleri ve tabiatıyla akla ilk gelen şehir BOLU’nun meşhur markası ve tescilli çikolatası BOLÇİ (Bolu Çikolatası). Fındık, Antep fıstığı, yer fıstığı, ceviz ve badem gibi kuruyemişlerden üretilen krokanın çikolata ile kaplanmasıyla oluşturulan çok farklı bir ürün. Özel bileşimi, doğal içeriği ve sunduğu farklı yorumla alışagelmişin dışında bambaşka bir çikolata. Bolu Olay Gazetesi olarak Bolçi’nin bugünlere nasıl geldiğini, nasıl büyüdüğünü ve bir dünya markası olma yolundaki ilerleyişini ilk ağızdan, Bolçi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy’dan alarak, okuyucularımıza aktarıyoruz.

Ürün çeşitlerimiz zenginleşiyor

BOLÇİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, ’’ BOLÇİ, 2000 yılında Deniz Gıda Sanayi’nin, “Bolu’ya özgü ulusal bir marka oluşturma” hayali ile çıktığı yolda yürütülen pazar oluşturma, markalaşma, satış ve ARGE çalışmaları sonrasında hedefine ulaşmış bir çikolata markasıdır. Türkiye’ye özgü geleneksel gıda listelerinde başı çeken BOLÇİ, “Bolu’nun markaları” sıralamasında en başta yer almakta’’ diyerek ilk günlerden bugünlere nasıl gelindiği, nasıl mücadele verdikleri ve başarmanın verdiği onurla birlikte çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi.

Aksoy, ‘’Şirketimizin en önemli markası olan BOLÇİ markasının bilinirliği her geçen yıl artarak devam etmektedir. Şirketimiz 15 adet marka tescili, 4 adet endüstriyel tasarım tescili ve 2 adet yurt dışı marka tescil belgesine sahiptir. Çalışan sayımız son 5 yıldır sürekli artmakta 2008 yılında 45 kişi olan istihdam sayımız 2013 yılında üç buçuk kat artarak 155 kişi olmuştur. Ayrıca istihdam edilen kişilerin niteliği de artmıştır. Şube sayımızda 2008’de 2 iken 2013’te yurt çapında 13 şubeye ulaşmıştır’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

Ulusal medyada BOLÇİ…

Ulusal medya ve internet ortamında sıkça yer bulan, lezzet siteleri ve blog’larda övgü dolu cümlelerle anlatılan, ünlü yazarlarımızın köşelerine konu olan ve tüketicisinin aşkla sahip çıktığı BOLÇİ, ismi ve benzersiz ürünleriyle Bolu’ya da “marka şehirleri” ayrıcalığını kazandırmıştır. Sıra dışı lezzet tutkunlarının gözdesi BOLÇİ, artık klasik hediyelik sıkıntısına son veren ve özel günlerde de armağan edilebilecek en seçkin ürün. BOLÇİ, metropollerdeki AVM’lerde, organik-yöresel ürün pazarlarında, zincir mağazalarda, seçkin tesis ve kuruyemişçilerde bulunmakta ve satış ağı her geçen gün genişlemektedir.

Çikolata sektöründe benzersiz ürün…

BOLÇİ, çikolata, sektöründe ulusal ve uluslararası markaların sahip olduğu hiçbir ürüne benzememektedir. Sadece çikolata değil, tamamen özgün bir lezzettir. Bu özelliği sebebiyle BOLÇİ, 2000 yılında üretime başlayıp ümit vadeden bir marka hüviyetine kavuştuğu andan itibaren gerek isim, gerekse ürün olarak onlarca taklidi türemiş bir markadır. BOLÇİ, üretim, marka ve pazarlama çalışmalarını bu konuda uzman bir ekiple dünya standartlarında yürütmektedir.

Satış noktaları ve bayii ağları artıyor

BOLÇİ’nin öncelikli hedefi, yurtiçinde satış noktası ve bayii ağını arttırarak, Türk tüketicisinin tamamına ulaşmak, yurtdışında pazarı büyütmek amacıyla zaten var olan ihracatını arttırmaktır. 2011 sonuna kadar ismini aldığı Bolu Çikolatası’nı yine ön planda tutarak bambaşka bir çikolata keyfi sunan Bolu Çikolatası BOLÇİ, baştan sona yenilenen yüzü, ürün çeşitleri ve devamlı yükselen kalite anlayışıyla “Çok daha farklı bir BOLÇİ” olma yolunda ve bunu tüketicileriyle paylaşmaktan onur duymakta. Yurtiçinde 13 şubesi bulunan BOLÇİ, 2013 yılı içerisinde bu sayıyı 20’ye çıkarma kararı alarak, değişik yeni çikolata ürünlerini kendi fabrikasında imal etme potansiyeline sahip. Sadece krokan kaplı çikolata ya da madlen türü çikolata üretimi değil, aynı zamanda nasıl yurtdışında İsveç, İsviçre çikolatalarının değişik özellikte markalaşmış üretimleri varsa, yapmış olduğu atılımlar ve yatırımlarla Türkiye’de de BOLÇİ yurtdışında da aranan bir marka olma yolunda. Hem üretim parkurunu, hem de ekipman ve çalışanlarını bu yönde geliştiren BOLÇİ çikolata piyasasında ürettiği ürünlerle bu pazarda haklı bir yere ulaşacağının sinyallerini veriyor.

ISO sertifikaları ve ‘’Helal Ürün’’ Sertifikası

BOLÇİ, 2011 başı itibariyle Bitter, Sütlü, Beyaz Çikolata Kaplı, Fındıklı, Bademli, Antep Fıstıklı, Cevizli ve Yer Fıstıklı olmak üzere 15 farklı çeşitte ve 94 farklı ambalajda pazara sunulmaktadır. Onlarca ambalaj ve yeni ürün çeşitleri içinse ARGE çalışmaları sürmektedir. BOLÇİ bu girişimciliğinin, bu başarılı çalışmalarının neticesinde ISO ve Helal Ürün Sertifikalarıyla ödüllendirilmiştir. TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi, ISO 22000, İSO 9001 ve Helal Gıda Sertifikaları alarak kalitesini tescillendirmiştir. Hiçbir BOLÇİ ürününde domuz yağı kesinlikle kullanılmamaktadır.

Sürekli büyüme ve ARGE çalışmaları

Aksoy;‘’Dünyadaki kişi başı yıllık çikolata tüketimi 12 kg.’dır. Bu rakam ülkemizde 2 kg. seviyesinde bulunmakta. Bunu yukarı çıkarmak için etkin bir ARGE ve pazarlama stratejisi uygulamak gerekiyor.

Dünyadaki çikolata sektörünün gelişimini takip ederek ülkemizde üretilmeyen daha farklı çikolata çeşitlerini tüketiciye sunmak için çalışıyoruz. Bu çeşitlerle ilgili olarak standart kaliteyle üretim yapabilmek için otomasyon makine parkurumuzu büyük ölçüde oluşturduk.’’ Diye konuştu.

BOLÇİ’nin her aşamasında, her bir anında bizzat ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘’Küçük bir kapta, Bolu’nun taze dağ fındıklarını karamelle karıştırılıp çikolata yapılmasına başlanmasından itibaren bugüne kadar tam 13 yıl geçmiştir. “Bolu’nun da çikolatası mı olurmuş!”lardan 40’ı aşkın ilde 1200 satış noktasına ulaşmak ve gücüne güç katan milyonlarca “Bolçisever”le büyük bir marka haline gelmek gurur vericidir. ‘’

Sosyal Sorumluluk Projeleri


BOLÇİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, kar amaçlı olmayan, topluma fayda sağlayan sosyal sorumluluk projelerine de katkılarının devam ettiğini belirtti. Bu konuda da özellikle anaokulları ve Özürlüler Okulu ile ‘’Kendi Çikolatanı Kendin Yap’’ projesi kapsamında organizasyonlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Çevre ve enerji verimliliğine yönelik faaliyetleri konusunda ise, çevreye duyarlı üretim, atık yönetimi, çevre belgesi, yenilebilir enerji kullanımı ile ilgili olarak ‘’Kullandığımız bütün makineler A enerji sınıfı şeklindedir, sürekli yenilenmektedir ve A enerji sınıfı olarak revize edilmişlerdir’’ şeklinde konuştu.

‘’Nostalgia’’ Kolonyaları…

Hasan Aksoy, çikolata üretiminden başka, Bolu’nun çam kozalaklarının görseliyle şişelenmiş ‘’Nostalgia’’ ismiyle özdeşleştirilen kolonya imalatıyla ilgili de şunları söyledi: ‘’Bolumuzun simgelerinden biri de çam. Yemyeşil çamların kapladığı şehrimize özel çam kolonyası ve limon kolonyasının hem ambalajının hem de kokusunun patentini aldık. Üretimini fason olarak yaptırıyoruz. Nostalgia adını verdiğimiz bu çam ve limon kolonyalarımıza bir koku daha gelmek üzere. Abant’ımızın meşhur nilüferi yani Abant nilüferi. Onun da üretimi yakında gerçekleştirilecek. Şişesi olsun, koku kalitesi olsun, ambalajı olsun çok önem verilerek üretildi. Bolu’nun simgeleridir bunlar.’’

Hasan Aksoy, ‘’Güzel Bolu’muzun simgesi olmanın gururunu taşırken yepyeni bir hizmet anlayışıyla yine rakipsiz ve eşsiz tatların peşinden koşuyoruz. Ve ısrarla, BOLÇİ logosu gördüğünüz herhangi bir lezzet noktasında bu eşsiz tatları denemenizi öneriyoruz’’ diyerek Bolu’nun gururlu markası BOLÇİ röportajımızı sonlandırıyoruz ve kendisine başarılarının devamını dileyerek bu samimi sohbet için teşekkürlerimizi sunuyoruz.




24 Haz 2013 - 18:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

05

Süleyman Bilgin - bolu'dan aldığım nostalji kolonyasının hayranı oldum,elinize emeğinize sağlık şahane bir koku.sabunu ve şampuanı var mı çok merak ediyorum,saygılar. (5336923534)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 18:13
04

Murat Karaman - istanbulun ıstiklal caddesinde bolçi diye bir mağaza var bu mağazada bolçi-beyoğlu çikolatası yazıyor. bolçinin bolu ile anılması şehrimizin tanıtımı açısından çok önemlidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 18:13
03

Tsrık Tozoğlu - ben de farkına vardım. satıldı zannettim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 18:13
02

bolu - bolçi kaklinmi çikolatamı kutuların üzerinde kakolin yazıyo haberi doğru yazın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 18:13
01

Ferhat asket - kuruyemiş dükkan larımız var bu ürün leri satmak istiyoruz 534 263 34 34

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 18:13