Bolu Belediyesi “Mor Patates” ekiyor

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, doğal mirasımız olan ata tohumlarımıza sahip çıkarak sofralarımızla buluşturmak için ‘Helvalı Çakmaklar Patatesi’ ve ‘Mor Patates’ yetiştiriciliğine başladı.

Haber: Birol Ertunç

Bolu, dört mevsimin doyasıya yaşandığı, doğal ve biyolojik çeşitliliği bakımından son derece zengin bir coğrafyada yer alıyor. Bolu’nun doğal ve biyolojik çeşitliliği dolayısıyla, Bolu’da yetiştirilen ekonomik değeri oldukça yüksek olan Helvalı Çakmaklar Patatesi’ni, yaşamını Bolu Tarımı’nın gelişmesine adayan Yüksek Ziraat Mühendisi Şerafettin Erbayram’ın da desteği ile tekrar sofralarımıza kazandırmak için Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ekim çalışmalarına başlandı.

Aynı zamanda günümüzün en yaygın rahatsızlıklarından biri olan Obezite ile mücadelenin olumlu sonuçlanmasında büyük fayda sağlayan; içerisinde barındırdığı çok sayıda vitamin ve mineraller dolayısıyla yararlı bir besin olan, Bolu’nun toprak yapısına uygun alternatif ürün olarak, çok talep gören, ticari değeri yüksek ‘Mor Patates’ ekimine Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlandı.

21 Nis 2019 - 13:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.