Bolu Belediyesi’nden önemli bir karar TEDES’İ KENDİMİZ KURACAĞIZ

Bolu Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı önceki gün Bolu Belediye Meclis Salonunda Alaaddin Yılmaz başkanlığında toplandı. Nisan ayının 1. Bileşimi olan toplantıda gündem komisyon seçimleriydi. Ayrıca toplantıda Başkan Yılmaz TEDES Projesi’ni de kendilerinin yapacağını söyledi.

HABER: FARUK ÇİDEM

Bolu Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Görev süreleri dolan komisyon üyelikleri, divan katipliği ve başkan vekilliği için seçimlerin yapıldığı mecliste komisyon üye sayılarına CHP’den itiraz geldi.

KOMİSYON ÜYELERİ ARTIRILSIN

Daha önce de defalarca komisyon üye sayılarının artırılması yönünde önerilerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri önceki gün gerçekleştirilen seçimlerde bu önerilerini tekrarladılar. Söz alarak bir konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Hakan Özmen; “hepimiz Bolu için çalışıyoruz ve CHP’li meclis üyeleri olarak üzerimize ne düşerse yapıyoruz. Daha verimli bir şekilde çalışmalarda yer almak için komisyonlarda üye sayısının 5’e çıkarılmasını istiyoruz” dedi. Bunun üzerine başkan Yılmaz, meclis başlamadan önce bunun AKP’li ve CHP’li grupların görüşmesi gerektiğini söylemesini üzerine CHP’li meclis üyelerinden toplantıya 5 dakika ara verilerek görüşme yapılması istendi. Ancak AKP’li meclis üyeleri böyle bir görüşmeye gerek olmadığını söyleyerek teklifi reddetti.

TEDES İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Birim müdürlüklerinden gelen konular arasında yer alan ve CHP Meclis üyesi Erhan Beykoz’un da gündeme getirdiği TEDES Projesi hakkında bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “daha önce ihaleye itiraz olmamış olsaydı çoktan bitirmiştik. Ayrıca bu zaman zarfında TEDES Projesi için firmaların getirdiği fiyatları görünce çok karlı bir iş olduğunu gördük. Bu yüzden TEDES Projesi için ihaleye bile çıksak biz kendimiz yapacağız” dedi.

E-KART USULSÜZLÜĞÜ HANGİ AŞAMADA?

Geçtiğimiz yıl gündeme bomba gibi düşen E-Kart’da yaşanan usulsüzlükler hakkında bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Erhan Beykoz; “geçtiğimiz yıl otobüs şoförleri kendilerinin e-kart firması tarafından soyulduklarını dile getirerek Belediyeye gelmişler ve yetkililerle görüşmeler yapmışlardı. Bugünlerde öğrendik ki firma bazı otobüs şoförlerine paralarını geri ödüyormuş. Peki, firma Bolu Belediyesi’ne geçmişte ödemediği paydan ödeme yaptı mı?” dedi.

Beykoz’un sorusu üzerine Başkan Yılmaz; “Son gelişmelerle ile ilgili bir bilgim yok ve bu meselenin de çoktan çözüme kavuşturulduğunu zannediyordum” şeklinde konuştu.

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Gizli oyla yapılan oylama sonucunda mecliste yeni görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti;

Meclis 1.ve 2. Başkan Vekili; Haluk İnceler, Necip Çarıkçı

Meclis Divan Kâtibi Üyeleri; Hicran Çağalı, Erdem Yılmaz (Asıl) – Canan Akbay, Engin Alemdar (Yedek)

Encümen Üyelikleri; Haluk İnceler, İbrahim Aksoy, Arzu Aydın

İhtisas Komisyonu üyelik seçimleri açık oylama usulü ile yapıldı;

Plan ve Bütçe Komisyonu; Tahsin Akduman, Canan Akbay, Muzaffer Zengin, Erhan Beykoz

İmar Komisyonu; Kazım Konak, Burak Balaban, Basri Gökdemir, Asuman Şentürk Tekin

Çeşitli İşler Komisyonu; Haluk Yerlikaya, Şükrü Doğan, Vildan Beyarslan, Sabri Güngör

Teftiş ve Murakabe Komisyonu; Erdal Alan, Engin Alemdar, Ercan Üsküp, Betül Sağlık

06 Nis 2016 - 19:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.