Bolu Bu Kitapları Okuyor

Son günlerde Bolu’da en çok satan kitap Dan Brown’ın “Cehennem” kitabı oldu. Zülfü Livaneli’nin ‘’Kardeşimin Hikâyesi’’ ve Ahmet Altan’ın “Son Oyun” isimli kitabı da Bolu’da en çok satan kitaplar arasında yer aldı.

Haber; Duygu Kaya

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de okuma yazma oranının ve düzenli kitap okuma oranının çok düşük seviyelerde olmasıdır. Fakat son yıllarda kitap okuma oranlarında bir artış gözlemlendi. İnsanlar özellikle dünyayı da kasıp kavuran kitapları raflarına yerleştiriyor.

Ceylan kültür sanat cafe yetkilisi Mehmet Duru ile en çok satan kitaplar üzerine konuştuk. Bolu’da ki vatandaşların en çok hangi kitaplarını okuduğunu Duru bizlerle paylaştı. İşte Bolu’da en çok satan 10 kitap...

“Cehennem’’ Dan Brown

Dan Brown ‘’Cehennem’’ adlı kitabı hakkında Dante’nin Cehennem adlı eserinden esinlendiğini belirterek, “Öğrenciyken Dante’nin Cehennem’ini okumuştum, ama kısa süre önce Floransa’da araştırmalar yaparken Dante’nin bu eserinin modern dünyada hâlâ etkisini sürdüre geldiğini fark ettim,bu romanımla okuyucularımı, şifreler, semboller, gizli geçitlerden oluşan bambaşka bir dünyada yolculuğa çıkartacağım.”Diyor.

‘’Kardeşimin Hikâyesi’’ Zülfü Livaneli

‘’Kardeşimin Hikâyesi’’ aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair bir roman, kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalını andıran bu roman Zülfü Livaneli’nin kaleminden çıkıyor.

‘’Ruhi Mücerret’’ Murat Menteş

Dublörün Dilemması ve Korkma Ben Varımın yazarı Murat Menteş’ten April yayınevi imzası ile sunulan ‘’Ruhi Mücerret’’ bilmediğiniz isimlerin acayip maceraları varmış hissi uyandıran kapağıyla kitap raflarında yer almaya başladı.

“Grinin Elli Tonu Serisi” E. L. James

Genç, güzel ve masum bir edebiyat öğrencisi röportaj yapmak için Grey adında çekici bir ile bir araya gelir. Genç kız adamın cazibesine kapılır ve onunla birlikte olmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Grey de buna razıdır fakat bu ilişkiden bazı beklentileri vardır. Erotik fantezilerini kız üzerinde uygulamak isteyen adam karşısında kız şaşkınlık duyar fakat bu içindeki arzuları daha fazla arttırır. Zaman geçtikçe bu ilişki ile genç kız adamın karanlık gizli sırlarını öğrenmeye başlar fakat kendini çoktan kaptırmıştır. E. L. James tarafından kaleme alınan ‘’Fifty Shades of Grey’’ en çok satan kitaplar listesine girdi.

“Efsane” İskender Pala

İstanbul, Gırnata, Madrid, Roma ve Akdeniz; aşk diliyle kuşatıldı. Akdeniz, aşk kaleminin haritasıyla yeniden çizildi. Kılıç kılıca, cevher çeliğe çarptı, varlık da yokluğa.
Ve hep bir yol vardı kalplerden denizlere. Derin denizler, büyük aşklar için atlas olup dokundu. İskender Pala, bir çağı ve o çağın efsanelerini dile döktü. Barbaros Hayreddin Paşayı.Sonra, bir gül sepeti getirdi.Isırılmış üç elmayı anlattı.

“Son Oyun” Ahmet Altan

Tanıtım bülteninden:

“Daha orada, o anda onun en tehlikeli yanının, istediği anda şefkat uyandırabilmesi olduğunu anlamıştım. tanrı, hep aynı emri verdi, “şehvetten sakının,” bu emre uyamadık, çelişkilerden hoşlanan tanrı kendi emriyle bile çatışacak kadar güçlü bir şehvet duygusu vermişti hepimize, bu zavallı kullarından o görkemli yaratıcılığının ürünü olan şehvetle dövüşmesini istemişti, kim tanrı’nın yarattıklarıyla baş edebilir ki, hiçbirimiz edemedik, en masumlarımız bile rüyalarında günaha bulaştı, emre uyamadık ama şehvete karşı dikkatli olmayı, şehvetle boğuşmayı, onu bastırmak için uğraşmayı, ondan kaçmaya çalışmayı öğrendik, yenilsek de zayıf bir kalkanımız, ince bir zırhımız oldu.Şefkat öyle değildi. Tanrı şehvetin yolunu kapatırken şefkatin yolunu sonuna kadar açmıştı, kimse şefkatin yolunda yürürken tedirgin olmaz, kuşku duymaz, kaçması gerektiğini düşünmezdi. Yüzündeki gizli gülümsemesinden anlaşıldığı gibi o bunu içgüdüleriyle sezmiş, tanrı’nın yasakladığı topraklara girmek için tanrı’nın şefkatini bir “truva atı” gibi kullanmayı öğrenmişti, her erkek kapılarını açıp o atı gönül rahatlığıyla içeri alıyordu. Tanrı’nın söylemeye vakit bulamadığını söylemek bana düşecekti, “güzel kadınların uyandırdığı şefkatten korkun.”

“Bir Gün” David Nicholls

Aşk bazen sandığınızdan daha yakındadır. Yıllardan 1988, günlerden 15 Temmuz'dur ve Dexter ile Emma henüz tanışmıştır. Ama birlikte geçirdikleri tek bir gün, sürekli birbirlerini düşünmelerine yetmiştir. Birçok kitap eleştirmeni tarafından tam not alan ‘’ Bir Gün’’ David Nicholls’un kaleminden çıkarak raflardaki yerini alıyor.

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer ‘’ Laurent Gounelle

"İnsanın kendini arayışı ve başkasını anlaması hakkındaki bu roman, kendine güven ve özgürlük üzerine işe yarar tavsiyeler veriyor. Sonuna kadar gizemini koruyan, mizahi ve şiirsel bir roman." Deniyor ‘’Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer ‘’ kitabı için. Laurent Gounelle bu kitabıyla okuyucularını selamlıyor.

‘’Kürk Mantolu Madonna’’Sabahattin Ali

Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkarmaya calısan Sabahattin Ali ‘’Kürk Mantolu Madonna’’ adlı kitabıyla güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzende yaşayan kişilere, yaşamın uçuculuğuna aşkın olanaksızlığına dair yanıtlanması gereken soruları soruyor.

Karatay Diyeti’’ Canan Karatay

Beslenme ile hücresel fonksiyon bozuklukları arasındaki yakın ilişkiyi anlatan Prof. Dr. Canan Karatay “Karatay Diyeti’’ kitabıyla kilo vermenin sırlarını paylaşıyor, hiç zorlanmadan zayıflamanın ve zayıf kalmanın püf noktalarını söylüyor.

‘’Şeker Portakalı’’ Vasconcelos

Vasconcelos’un ‘’Şeker Portakalı’’ kitabı da en çok satan kitaplar listesindeki yerini koruyor. Şeker Portakalı ailesinden baskı gören ve bu yüzden aradığı değerleri başkasında bulan bir çocuğun, ilk başta korkmasını ve sonra da onu babası olarak görmesini, çocukların çocuk olduğu unutulmayıp gereken ilgiyi ve şefkati göstermenin önemini anlatan bir kitap.

23 May 2013 - 21:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.