“Bolu İl Özel İdaresi yatırım noktasında özel “men“ idaresi gibi çalışıyor”

“Burhan Çelik Ahşap Mamülleri San.ve Tic.Ltd.Şti.” yönetim kurulu başkanı Burhan Çelik 2004 yılında ihale ile aldığı ORÜS arazisinde Bolu’nun en büyük termal turizm yatırımını yapmak istemesine rağmen İl özel idaresinden bir türlü yer altı sıcak suyu arama ruhsatını alamadığını iddia etti.Çelik, kendisine haksız yere ruhsat verilmediğini öne sürdü.

“Bolu İl Özel İdaresi yatırım noktasında  özel “men“ idaresi gibi çalışıyor”
“Bolu İl Özel İdaresi yatırım noktasında  özel “men“ idaresi gibi çalışıyor”
+3
Haber albümü için resme tıklayın

“Burhan Çelik Ahşap Mamülleri San.ve Tic.Ltd.Şti.” yönetim kurulu başkanı Burhan Çelik 2004 yılında ihale ile aldığı ORÜS arazisinde Bolu’nun en büyük termal turizm yatırımını yapmak istemesine rağmen İl özel idaresinden bir türlü yer altı sıcak suyu arama ruhsatını alamadığını iddia etti.Çelik, kendisine haksız yere ruhsat verilmediğini öne sürdü.

Bolu’nun önemli işadamlarından Burhan Çelik Abant Kavşağında bulunan işyerinde Bolu Olay gazetesi imtiyaz sahibi Erhan Beykoz’a önemli açıklamalar yaptı. Çelik; “Eski adıyla ORÜS Karacasu İşletmesi olan yeri tek tapuda 258.140 m2'lik arsa ile sonradan etrafında aldığım ilave yerlerle birlikte toplamda yaklaşık 300.000 m2 lik taşınmazın sahibiyim. Yerimin konumu itibariyle tamam ı turizm teşvik yatırım alanı içinde olduğu için bende bu yerime termal turizm amaçlı yatırım yapmak istiyorum. 2005 yılı ilk olmak üzere bu yerimde termal suyu arama izni için defalarca müracaat ettim fakat İl Özel İdaremiz arama ruhsatı vermekten her seferinde imtina etti. Yetkililer varsayımlarla hareket ederek, şahsımdan sözlü olarak "ruhsat " karşılığında çıkacak termal suyunun bir kısmını şifahen benden talep ediyorlar. Bu talep yasal değildir, kanunlara aykırıdır. Bu talebimde haklı olduğumu İl Özel İdare yetkililerine ya anlatamadım veyahut beni anlamak istemediler.” Dedi.

“Bu yatırımı yapmak için öz sermayem yeterlidir”

Çelik; “ Termal suyu arama izni istedi ğim alan Öz ve öz kendi tapulu arazim içindedir fakat ruhsatı veren makam İl Özel İdaresidir ve bu yasal değildir. Zira benim yerime arama izni ruhsat müracaatım, İl Özel İdaresinin bölgede arama ruhsatı alma/verme tarihinden öncedir. Yakla şık 300.000 m2 'lik tapulu arazim içine yapacağım Turizm yatırımın bugünün rakamlarıyla yaklaşık Yüz milyon, Türk lirası olması muhtemeldir. Bunun yanı sıra bu büyüklükte bir yatırım bugün bulunduğumuz zaman içinde ülkenin başka bir yerine değil yüz milyon, bir milyon lira bile olsa çok daha fazla kolaylık gösterileceği aşikârdır. Bu yerin tek tapuda 258.000 m2 olması-'bile tek başına bir kıymettir. Bolu'da böyle büyüklükte ve tüm vasıflara uygun başka bir taşınmaz bulmak da mümkün değildir. Şahsımın ve şirketlerim üzerinden sağladığım kazançlar üzerinden değişik isimler altında ülkeme her yıl yaklaşık bir milyon lira vergi ödemekteyim. Bugüne kadar ticaret hayatımda hiçbir kurum ile ihtilafım olmamıştır, hiçbir borcumu, primimi veya vergimi cezalı ödememişimdir. Kanunlara her şeyin önünde saygı duyarım. Şükürler olsun ki çalıştırdığım işçimin maaşını bugüne kadar bir gün dahi geciktirmeden ödedim. Ticari, hayatımda, hatta Ömrümde bir kez bile banka kredisi kullanmadım, faizli para almadım ve faiz ödemedim. Şirketimin yaptığı ithalat ihracat ve ticaretten dolayı 2012 sonu itibariyle T.C. Maliye Bakanlığından yaklaşık 5.500.000 TL KDV alacağım vardır. Bu yatırımı yapmak için öz sermayem yeterlidir. Bu çapta bir yer için yapılacak turizm yatırımı hem Ülkemiz hem Bolu'muz için bir velinimettir, baltalanamaz.” biçiminde konuştu.

“Bunu istemelerine kimsenin hakkı yoktur”

İş adamı Çelik; “G e çtiğimiz günlerde İl Özel İdaresi meclisinde yapılan bir toplantıda şahsımdan buraya yapacağım yatırımın plan ve fizibiltesi istendi. Bunu istemelerine kimsenin hakkı yoktur benimde bunu vermek gibi bir mecburiyetim yoktur. Bu ancak izin istediğim yer veya yatırım yapacağım yer; İl Özel İdareye ait bir arazi olur, termal suyu yine İl Özel İdaresi çıkartır ve yatırımı değerlendirme aşamasında da birden fazla talep olur ise yatırımcılardan böyle bir talepte bulunabilir ve sonuçta hangi proje güzelse onu tercih eder. Bu ancak bu şekilde kabul edilebilinir.” Biçiminde konuştu.

“Çıkacak suyun fazlası devletimindir”

İş adamı Burhan Çelik; “İlimizde termal suyu arama izni verme yetkisi İl Özel İdaresi üzerinde olmasına rağmen, bugüne kadar termal suyu aramaya yönelik bir teşebbüs de hali hazırda yoktur. Buna karşılık müteşebbise mani olunduğu da bir gerçektir. İl Özel İdaresi bu şartlarda zaten termal su araması da mümkün değildir, çünkü arazi sahibinin rızası olması bir şarttır. Benim bu yerimde İl Özel İdaresinin arama yapmasına rızam yoktur. Buna karşılık İl Özel İdare yetkilileri şahsıma “o zaman bizde arama yapacağımız yeri istimlâk ederiz" tehdidini yapmışlardır. Bu durumda 14 Mart 2013 günü İl Encümen toplantısında cereyan eden konuşmalardır. İl Encümeni toplantısında şahsıma ruhsat verilmesi için karşılığında bir şey vermem gerektiği vurgulandı, ben böyle anladım. Yani suyun bir miktarı istendi, zaten çıkacak suyun fazlası Devletimindir bunda bir sorun yoktur. Fakat demek oluyor ki arama ruhsatı almak için kanunen bir sıkıntı yok sadece müsaade almak için gayri kanuni talepleri karşılamak yeterli olacak.” Şeklinde konuştu.

“Bu ülkede kanun varsa bu ruhsatın çıkması gerekir”

“Burhan Çelik Ahşap Mamülleri San. ve Tic. Ltd. Şti.” yönetim kurulu başkanı Burhan Çelik sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bu konuda Bolu Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde de girişimlerim oldu. Hakkımı daha olmadı ilgili Bakanlıklara da yazacağım ve müracaat edeceğim. Sonuç alamaz isem en sonunda yargıya başvuracağım kaçınılmazdır. İl Özel İdaremiz sanki özel idare değil yatırımı özel "men" idaresi gibi çalışıyor. Ben bu memlekete elli milyon dolarl ık yatırım yapacağım. Buna söz veriyorum ve kimsenin bu yatırıma mani olması kabul edilemez. Buraya yapılacak yatırımdan ve çıkartacağım termal sudan hem ilimiz hem Özel İdaremiz fazlasıyla faydalanacaktır. Bu yatırım için ne devletimden ne de İl özel idaresinden bir teşvik talep etmiyorum, bunu tamamen kendi öz sermayemden yapacağım. Ben bu araziyi kiralayarak aylık 250-300 bin lira gelir elde edebilirim ama ben yıllardır Bolu’dayım ve Bolu’ya büyük bir yatırım istiyorum. Bu ülkede kanun varsa bu ruhsatın çıkması gerekir. Çıkmaz ise de tüm basın kuruluşları ile billboardlara ilanlar vererek ruhsatları kimlerin vermediğini gerekçeleriyle açıklayacağım.”









19 Haz 2013 - 20:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

03

erkan derici - hani bilbordlarda ilan felan göremedik.sende yalan söylüyorsun burhan beyyy.sende rantçısın.rantını istiyorsun.bu ağlamalar sızlamalar hep bundannn

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 20:44
02

İhsan ertuğ - erkan derici haset iyi bir şey değildir.müslüman insana yakışmaz. hele de boluda bu kadar sevilen bir işadamına haset hiç yakışmaz. ruhsat verdiklerinde billboardlarda görürsün ama sana tavsiye o zamana kadar bu hasetinden kurtul yoksa görünce düşer bayılırsın hasetten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 20:44