Bolu İlimizde Şap Hastalığı İle Her Yoldan Mücadele Devam Ediyor

2015 Yılının bu son günlerinde ülkemiz genelinde yaygın olarak gözükmekte olan ŞAP hastalığına karşı üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için şap aşılama kampanyası erkene alınmıştır. Bolu ili Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından mesai mevhumu gözetilmeksizin büyük bir özveri ile Bolu İli genelindeki tüm sığır cinsi hayvanlara aşı uygulamasına başlanılmıştır.

Türkiye genelinde gözüken bu yeni A tipi virüs Bakanlığımıza bağlı Şap Enstitüsünde özel olarak üretilerek aşı haline getirilmiş ve ivedilikle sahada uygulanması için İl-İlçe Müdürlüklerine sevk edilmiştir.

Aşılama öncesi ve sonrası, aynı zamanda hastalık mihrakının bulunduğu bölge İl Müdürlüğümüzün özel ekipleri tarafından dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulmak suretiyle hastalıkla aktif olarak mücadele gerçekleştirilmektedir.

Hastalığın yayılma riskini sıfıra indirmek için Müdürlüğümüz tarafından tüm önlemler alınmaktadır. Hastalıklı ahırlar, aşı araç- alet – ekipmanları ve personelimizin kullandığı çizme ve kıyafetler araçlarımızda bulunan dezenfeksiyon ekipmanları ile yapılmaktadır. Özellikle her aşılamadan önce ve sonra dezenfeksiyona büyük önem verilmektedir.

Üreticilerimize Şap aşılaması dışında hastalık ile ilgili bilgiler veren şube personelimiz; mevcut dezenfeksiyon sistemleri ile şüpheli veya hastalık olan işletmelerde de gerekli önlemlerini alarak halkımızın bir kez daha takdirini kazanmaktadır.
HABER MERKEZİ

27 Ara 2015 - 16:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.