Bolu MYO’dan Bir AB Projesi Daha…‏

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmeyi sürdürüyor. Bolu MYO’nun proje koordinatörü olduğu Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci mesleki eğitim projesi kapsamında, Bolu, Düzce ve Sakarya illerinden mesleki eğitim uzmanları, AB üyesi ülkelerdeki KOBİ’lerin verimlilik ve inovasyon uygulamalarını inceleyecek.

AİBÜ, Düzce ve Sakarya Üniversiteleri ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Bolu Sanayici ve İşadamları Derneğinin ortağı olduğu projenin açılış toplantısı, Bolu MYO’da yapıldı. Toplantıya AİBÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ömer Zorba, Bolu MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Lök, Proje sahibi ÜNİBİM Bilişim Firmasından Doç.Dr. Resul Kara ve öğretim elemanları katıldı. Toplantı açılışında proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Öğr. Gör. Murat Özkan, “Üç üniversite, MARKA, ÜNİBİM ve BOSİAD’ın ortaklığı ile yapmış olduğumuz proje, Avrupa birliği eğitim ve gençlik programlarınca desteklenmeye değer bulundu. Bu kapsamda Haziran ayı içersinde 40 katılımcımız iki hafta süre ile gruplar halinde Almanya, Belçika, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’ne gidecekler. Katılımcılarımız gittikleri ülkelerde ticaret odaları, işadamları dernekleri, Üniversiteler, Yöneticiler ve KOBİ’lerde verimlilik ve inovasyon üzerine incelemelerde bulunacaklar.”diye konuştu. Unibim Firması müdürü ve aynı zamanda Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Resul Kara, Ülkemizde KOBİ lerin çok önemli olduğunu, KOBİ lerin hem ayakta kalabilmesi için hem de dünya ile rekabet edebilmesi için verimlilik ve ınovasyona büyük önem vermeleri gerektiğini belirtti. Kara, proje koordinatörlüğünü üstlenen AİBÜ’ye ve projede büyük emeği olan Murat Özkan’a teşekkür etti. Bolu MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Lök ise son bir yıl içinde yaptıkları AB Projeleri ile çok sayıda öğretim elemanı ve mezun öğrencinin yurtdışında büyük tecrübeler elde ettiklerini söyledi. Lök, Bu projenin üç üniversite, KOBİ’ler, kalkınma ajansı ve STK ’ların işbirliği ile hayata geçmesinin önemine vurgu yaparak “Üniversite-Sanayi işbirliği bu vesilelerle gelişiyor ve gelişmeye devam edecek. Proje sonunda elde edilecek tecrübeler bölgemizdeki KOBİ’lerle paylaşılacak. Emeği geçenlere bu vesile ile teşekkür ediyorum.”dedi.

23 May 2013 - 21:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.