Bolu Yılmaz’a bir şans daha verecek mi?

Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın aylardır sürdürdüğü altyapı çalışmaları bazı kesimlere göre seçimleri kaybetmesine neden olacak. Bazı kesimler ise Bolu’nun ciddi bir altyapı sorunu olduğunu çekilen sıkıntılara rağmen Bolu’nun altyapı sorunlarını gidermesi açısından söz konusu çalışmaların önemli olduğunu savunuyor. Bolu Olay gazetesi olarak yerel seçimlere çeyrek kala halkımızın nabzını tutarak başkan Yılmaz’ın çalışmaları hakkında Bolu halkının görüşlerini öğrendik.

Bolu’da yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin çalışmaları hem sahada hem de parti içinde devam ediyor. Mevcut belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’da belediyecilik faaliyetlerini merkez ilçede tüm hızıyla sürdürüyor. Kent Meydanı Projesi kapsamında kazılan yollar, alt yapı çalışmaları Bolululardan olumlu ve olumsuz anlamda birçok eleştiri topluyor. Özellikle yolların durumu Boluluların tepkisine yol açıyor. Fakat proje sonucunun iyi olacağını düşünerek çoğu esnaf ve vatandaşımız çalışmaların sonucunu sabırla beklediğini ifade ediyor. Alaaddin Yılmaz’ın yerel seçimlerden önce başlattığı projelerin, seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Bizde Bolu Olay gazetesi olarak Alaaddin Yılmaz’ın yaptığı çalışmaları ve bunların seçimlere nasıl yansıyabileceğini vatandaşlarımıza sorduk.

Artık Değişim Olsun

Yusuf Keskin\Terzi

Belediye başkanı değişsin istiyorum. Mümkünse başka partiden birini görelim. 3.dönem iktidar olunması çok fazla artık işler keyfiyete dönüşüyor. Yolların şu halinden şikayetçi olmayan varsa söylesin. Evimizin camını açamıyoruz. Sonunda iyi olacağını da kimse kestiremez. Yapılacak şey yapıldıktan sonra belli olur. Şuan İzzet Baysal caddesindeki esnaf bitti. Fakat esnafımızda tepkisiz. Eskiden böyle değildi. Eskiden zam kararı bile oldu mu millet sokağa dökülürdü. Yeni gelecek belediye başkanı için şu an yapılan çalışmalar noktasında bir avantajının olmayacağını düşünüyorum. Belediye zaten borç batağında. Yeni belediye başkanı çalışmalarına maddi anlamda çok sıkıntılarla başlayacak gibi. Eğer Ak Parti’den bir belediye başkanı yine gelirse başa partili olduğu için işi kolay olur. Başka partiden olursa yeni belediye başkanı o zaman işi zor.

Bizi yönetenler aklıselim insanlar olmalıdır

Battal Türksever/Emekli

Bizi yönetenler bu şekilde davranmamalıdır. Biraz daha inançlı, aklıselim insanlar olmalıdır. Şu çalışmalar bittikten sonra sonucu görerek evet olmuş ya da hayır olmamış diyeceğiz. Şu an sıkıntılar çok yolda yürüyemiyoruz ama sonucu bekliyoruz, yapacak bir şey yok.

Uğur Tunçok Belediye Başkanı Olsun

Sami Türksever/ Esnaf

Ben Alaaddin Yılmaz’ın tekrar aday olmasını istiyorum. Alaaddin bey için agresif derler fakat şu bir gerçek ki Bolu’da kimsenin dokunmadığı işleri cesaretle yapmaktadır. Arkasında iktidar dahi olsa sonuçta Bolu için çalışıyor. Benim alternatif kişisel adayım ise Uğur Tunçok’tur. Bana göre iyi adaylardan birisidir. Teknik anlamda da yeterli bir insandır. Boluyu başarılı bir şekilde götürecek isimlerin başında Uğur Tunçok gelmektedir. Yeni belediye başkanı için şuan yapılan çalışmalar hem avantaj hem dezavantaj sağlar. Bence mevcut belediye başkanı olan Alaaddin Yılmaz bu işlere başladıysa bu işi de bitirmelidir. Benim düşünceme göre Bolu halkı doğum yeri Bolu olan birini belediye başkanı olarak seçecektir. Genel seçimlerde bu çok fazla önemsenmiyor ama yerel seçimlerde bu faktör çok önemli tutuluyor. Alaaddin bey gözü kara bir insandır zaten böyle biri olduğu için bu işleri kolaylıkla yürütüyor. Belediyenin borcu varmış, olabilir aktif olmayan insanın borcu da olmaz. Demek ki aktif çalışmalar yapılıyor ki borçlanma da oluyor. Bolu’yu icraya vermiyor sonuçta. Şuan pis caddeler de geziyoruz belki ama yarın temiz caddelerimiz olacak.

Alaaddin Yılmaz’a bir şans daha verilmeli

Haluk Boyacı\Gümüşçü

Alaaddin Bey yeniden aday olsun hatta belediye başkanı olsun yaptığı işlere devam etsin. Eğer olmazsa yerine Ak Parti il başkanı Ömer Sayın aday olabilir. Siyaset bu belli olmaz. Alaaddin bey’in İzmit’ten milletvekili adayı olacağını da duydum. Kızdığımız şeyler olsa da bugün Bolu’da bir şeyler yapılıyor olması güzeldir. Fakat yollar şu an kapalı en büyük sıkıntımız bu. Misafirimiz gelecek utanıyoruz yol tarifi yapmaya. Yine de bir dönem daha Alaaddin Bey belediye başkanlığı yapmalıdır. Çok borcumuz var deniyor belediye olarak. Doğrudur fakat yıllardan beri böyle projeler de yapılmadı Bolu’da. Alaaddin Yılmaz gider de yerine başkası gelirse, o kişiye çok iş düşecek. Biraz sabırlı olmalı ve mevcut başkana bir şans daha verilmelidir.

28 Nis 2013 - 20:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

murat ardıç/vatandaş - bolu belkide son yüz yılın değişimini yaşadı sn.başkanla.sıkıntı olmadan bir işin olması mümkünmüdür diye düşünemeyenler,her şey hemen sıkıntısız olsun istiyorlar.belediyecilikte en riskli iş alt yapı çalışmasıdır.eğer kimseyi rahatsız etmek istemiyorsan kaldırım taşlarını yenileyeceksin.bundan önce olduğu gibi.ama geleceği planlayacaksan önce alt yapıyı yapacaksın.bu başkan gibi.ben çalışmalarını taktir ediyorum.ve yeniden de seçilsin isterim.bu çalışmalar bitmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 20:32