BOLU'DA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12’nci Cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesi Bolu’da coşkuyla kutlandı. Saat 21.00’de Bolu İl Başkanlığı’na akın eden yüzlerce halka parti binası karşısında kurulan platformdan seslenen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi aydınlık günlere taşıyacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın diye konuştu.

CHP ile MHP olmak üzere birçok partinin ortak adayı olan “çatı” aday İhsanoğlu’na da göndermelerde bulunan Coşkunyürek, “bütün partiler bir araya geldi ve bir aday çıkarttılar. O aday için de “çatı” dediler. Bugün çatı çöktü. Yanlarına yandaşlarını aldılar, yandaşları çöktü. Bu çatıyı çökerten milyonlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Türkiye ilk defa sandığa giderek cumhurbaşkanını seçti. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde aldığı yüzde 51,96 oranındaki oy ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı olurken, Erdoğan’a Bolu halkı da büyük destek verdi.

172.941 Seçmenin sandık başına gittiği seçimde, geçerli oy sayısı 169.478 olurken; 112.119 kişinin oyunu alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bolu halkından yüzde 66,16 oranına destek alarak, tarihi bir başarıya imza attı.

Oy kullanma işlemlerinin 17.00 itibariyle sona ermesinin ardından partililer ve halk Ak Parti Bolu İl Başkanlığı’nda akın etti. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Seçim Koordinasyon Başkanı Yaşar Yüceer, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen ve beraberindeki diğer partililer, oluşturulan çağrı merkezine gelen sonuçlar sonrası büyük sevinç yaşadı. Bolu’daki açılan sandık sayısının yüzde 100’ü bulmasının ve Başbakan Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçildiğinin ilan edilmesinin ardından parti binası önündeki kalabalık ve coşku daha da arttı.

BİNLER PARTİ BİNASI ÖNÜNDE TOPLANDI

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’dan geleneksel balkon konuşmasını yapmak üzere Ankara’daki Ak Parti Genel Merkez binasına hareket ettiği sırada Bolu teşkilatları da elde edilen tarihi zaferi kutlamak üzere saat 21.00’de il başkanlığı binası önünde toplandı.

Parti binasının karşısında kurulan platformda kalabalığa hitap eden ilk isim TBMM Divan Kâtip Üyesi Milletvekili Fehmi Küpçü oldu. Küpçü, “Türk halkı 12 yıllık Ak Parti ile ilk defa bu coğrafyanın insanı olduğunu hissetti. Bu milletin rahmetli bereketli hikâyesinde ilk defa özne olduğunu hissetti. Bu yol hikâyesine yol veren başbakanımız olmak üzere yola devam diyen tüm halkımıza, tüm milletimize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ”

Küpçü’nün ardından kalabalığa hitap eden Milletvekili Ali Ercoşkun ise, “Tarihi bir anda, bir dönüm noktasındayız. Millet iradesini 9’ncu kez sandığa yansıttı ve ülkemiz artık geri dönülmeyecek bir değişim ve dönüşüme imza attı. Bu güne kadar bu değişim ve dönüşüm imza sahibi olan milletimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptı. Hayırlı uğurlu olsun.

Yola çıkarken biz bir yola çıktık demiştik. “Sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimi” olmak için çıktık bu yola. Ve Cenab-ı hakka şükürler olsun ki Başbakanımıza sizler yol arkadaşlığı yaptınız. O kadar güzel bir yol arkadaşlığı yaptınız ki, o günden bugüne eğer Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olmak bir onur ve gurursa bu sizlerin sayesinde oldu. Bugünde bu yol arkadaşlığının gereğini yerine getiriyorsunuz. Şuan bizlerle birliktesiniz. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Milletvekili Ercoşkun’un ardından kalabalık partililere hitap eden son konuşmacı İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek oldu. Büyük coşkunun hâkim olduğu kalabalığa seslenen Coşkunyürek, “Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgâr! Artık ne yandan esersen es!” dizeleriyle başladığı konuşması büyük coşku yarattı.

Sağlık sorunları yaşayan ve sık sık sesi kısılan Coşkunyürek, “Bizlere bugünleri yaşatan rabbime hamd ediyorum. Ne kadar hamd etsek azdır. Bugün tarih yazdık, bugün hep birlikte tarihe şahitlik ettik. Bizlere yüzde 66’yı aşan başarıyı sağlayan tüm Bolulu hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Buradan Gerede’ye, Mengen’e, Yeniçağa’ya, Göynük’e, Seben’e, tüm Bolu’ya selam sunuyorum.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BU ÜLKEYİ AYDINLIK GÜNLERE TAŞIYACAK”

Biz sadece ekmek için lider seçmeyeceğiz dedik. Biz dünya lideri seçeceğiz dedik. Dünya liderini seçtiniz, hepinizden Allah razı olsun. Bütün partiler bir araya geldi ve bir aday çıkarttılar. O aday için de “çatı” dediler. Bugün çatı çöktü. Yanlarına yandaşlarını aldılar, yandaşları çöktü. Bu çatıyı çökerten milyonlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız bu ülkeyi aydınlık günlere taşıyacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

11 Ağu 2014 - 18:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.