Bolulu muhtar son anda kurtarıldı

Bolu’da dün şok bir olay yaşandı. Bolulu bir köy muhtarı Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu’nun Şahinleri tarafından son anda dolandırıcıların elinden kurtarıldı. Dolandırıcılara 124 bin lira kaptırmak üzereyken 25 kişiden oluşan özel tim bankaya müşteri olarak girip muhtarın dolandırılmasını önlediler.

ÖZEL HABER: KASIM ŞAHİN

Bolu’da dün öğleden sonra bu güne kadar görülmemiş bir operasyon yaşandı. Bolu’daki bir köyün muhtarı olduğu öğrenilen vatandaş cep telefonuyla dolandırıcılık yapan şebekenin ağına düştü. Cep telefonuyla muhtarı arayan dolandırıcılar, “Ben Emniyet Amiriyim. Evinin çevresinde terör operasyonu düzenlenecek. Senin evine de teröristler gizli belgeler saklamış. Eğer bu operasyondan zarar görmek istemiyorsan, polis teşkilatına para yardımında bulunman gerekiyor. Çok az bir zamanın var. Ayrıca, bankaya gidip havale yaparken yanına sivil birileri gelebilir. Bunlar polis değil teröristler. Onun için onlara sakın inanma ve parayı havale et” diyerek korkuttular.

Büyük bir paniğe kapılan köy muhtarı şehir merkezine gelerek bankanın birinden 39 bin, bir başka bankadan 65 bin TL çektikten sonra 20 bin lira değerindeki altınlarını da kuyumcuya bozdurduktan sonra toplam 124 bin lira dolandırıcılara havale etmek için bankaya gitti.

Bu ihbarı alan Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu’nun Şahinler Timi 5 dakika içerisinde plan yaparak 25 sivil polisi banka şubesine müşteri gibi girip muhtarı tespit ettiler ve havale yapmaması için dil dökmeye başladılar. Cep telefonuyla gelen tehdit üzerine görevli sivil polisleri terörist sanan muhtar banka içersinde kısa sürelide olsa panik yaşadı ve polislere direnmek istedi. Ne var ki yapılan görüşmeler ve ikna üzerine muhtar olayı anladı ve son anda 124 bin TL’sini havale yapmak üzereyken Şahinler timi tarafından paraları kurtarılmış oldu. Dolandırıcılık olayı ile ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, dolandırıcıların peşine düşüldü. Bu gelişmeler banka içersinde ve dışarısında büyük bir paniğe neden oldu.

24 Kas 2015 - 18:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

bolu14 - ve bu adam muhtar, köy muhtarı, kimlere kaldık yarabbi.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 18:27
01

adalet - evet emniyetimiz görevini yapmış.ama hak etmeyene.ondan muhtarda olmaz çobanda.işte böyle adamlar yüzünden camia suçlanıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 18:27